avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita ANAF

Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.
sunt un SRL (cu o cifra de afaceri de 14000/an) si nu am completat decat intru-un an de-a lungul timpului acel formular catre primaria locala cu "Taxe Biserica,fatade,sport", asta era prin 2006, am platit atunci , suma cuvenita apoi in urmatorul an eu nu am mai depus acea declaratie pentru ca nu mai avem aceasta posibilitate financiar sa achit acei bani dar mi-a venit impunerea din oficiu, pe care am achitat-o. In urmatorul an a venit din nou alta impunere chiar daca eu nu am depus vreun document si nu am mai achitat-o.
In 2012 mi-a venit o Executare silita pe care nu am achitat-o si nici nu au avut de unde sa o retina , acum vine din nou cu osuma majorata si cu somatie .
Va rog sfatuiti-ma ce sa fac ?
Cata vreme eu nu am depus o declaratie ca sa creez acea obligatie de plata mi se pare ca nu sunt obligat sa-i dau , si nici nu am de unde .

Multumesc, astept ajutorul dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
iuganum, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:59, 15 Mai 2013
iuganum a scris:
... eu acesti bani mi se pare ca nu sunt obligat sa-i dau , si nici nu am de unde

Buna ziua, pe ce va bazati cand spuneti ca vi se pare ca nu sunteti obligat sa ii dati?
Probabil ca exista vreo hotarare a consiliului local (HCL) cu privire la aceea taxa.
Daca s-a abrogat acel HCL, probabil ca nu trebuie sa mai platiti taxa. Trebuie sa va interesati.
Daca nu platiti, probabil va vor bloca conturile iar penalitatile probabil vor creste.
Nu prea aveti cum sa evitati legal respectiva plata, mai ales ca anterior ati platit (mai bine nu plateati de la inceput).
Asa cum vi s-a spus deja, obligatia nu se naste la depunerea declaratiei, ci se naste prin lege, incluzand aici si actele administrative cum ar fi hotararile consiliilor locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem legal sa scoatem o persoana de la plata salubritatii? yarynac yarynac Sotul meu este plecat in alta tara, primaria comunei unde locuim a cerut ca cererile de scoatere de la plata serviciului de salubrizare sa fie depuse pana la ... (vezi toată discuția)
Prescriere impozit cladiri toareanelia toareanelia Timp de 30 de ani parintii mei au platit impozit pe casa cumparata , anul acesta au venit de la primarie pentru a verifica suprafata declarata si au constatat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o intrebare proprietarii care detin caini si pisici ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O intrebare Proprietarii care detin caini si pisici la bloc trebuie sa achite taxa suplimentare pentru intretinere? Exista lege pentru care ... (vezi toată discuția)