avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna Ziua la toti forumistii - RECUPERARE MASINA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna Ziua la toti forumistii - RECUPERARE MASINA

Am si eu o speta din care nu stiu cum sa ies in mod elegant. deci:
In luna octombrie 2008 am vandut unui cetatean un autoturism opel corsa cu suma de 4000 euro. Respectivul mia achitat la momentul respectiv suma de 3000 euro urmand ca diferenta de 1000 euro sa o achite in termen de o luna .Bineinteles ca a uitat intre timp si sa raspunda la telefon. Precizez ca autoturismul a fost importat din Franta ,nu era inmatriculat in Ro.Detin factura de cumparare a masinii si cartea de identitate franceza in original.Intrebarea mea este ;Cum imi pot recupera masina sau banii ? Am aflat ca masina este tinuta in garaj la o alta persoana.Daca fac o plangere la politie pot merge cu organele sa recuperez masina sau trebuie sa il dau in judecata ? Ajutatima ,va rog cu un sfat . Va multumesc antiicipat
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 18:13, 3 Martie 2009
Presupun ca la vanzarea autoturismului ati incheiat un contract si ati specificat ca ati primit doar o parte din bani, urmand ca restul sumei sa o primiti la o anumita data. Pentru nerespectarea contractului aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata, care prin hotararea ce va pronunta fie va obliga paratul la plata sumei neachitate , fie va dispune sa va inapoieze autoturismul.
Am incheiat un contract de mana cu un termen de plata la 15 Noiembrie 2008,iar in caz de neplata am prevazut si oarece penalitati. Este singura cale de recuperare ? politia nu poate interveni in speta ?
De ce ar interveni politia? Ce infractiune s-a comis? Pur si simplu cumparatorul nu si-a respectat obligatia contractuala de a plati in termenul de 15.11.08 diferenta de 1000 de euro.
Puteti sa-l actionati in instanta pentru aceasta diferenta neplatita, dar de recuperarea masinii cu ajutorul politiei, nici vorba. Doar daca in contract era prevazuta clauza de reziliere pentru motivul neplatii in termen a diferentei de pret, ati putea solicita instantei sa constate rezilierea contractului si sa dispuna repunerea partilor in situatia anterioara, dvs. cu masina si cumparatorul cu cei 3.000 de euro in buzunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala opel corsa c dsorescu dsorescu Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in urmatoarea speta. Am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. In urma accidentului masina mea, ... (vezi toată discuția)
Interpretare text lege Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Conform Lg. 136/1995, art 20: \"In cazul producerii riscului asigurat, asiguratorul va plati indemnizatia de asigurare in conditiile prevazute de contractul de ... (vezi toată discuția)
Probleme inmatriculare auto provenienta germania andreimineru andreimineru Am vandut o masina acum 1 an si jumatate. (opel corsa fabricatie 1997) Actualul proprietar doreste sa o inscrie acum, dupa 1 an jumatate si a intampinat ... (vezi toată discuția)