avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme inmatriculare auto provenienta Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme inmatriculare auto provenienta Germania

Am vandut o masina acum 1 an si jumatate. (opel corsa fabricatie 1997)
Actualul proprietar doreste sa o inscrie acum, dupa 1 an jumatate si a intampinat probleme la politie.
Politia a observat ca pe factura tradusa scrie : "pana la plata integrala autoturismul ramane in proprietatea Auto-Mes.......etc"
Mai sus pe factura scrie ca suma este platita dar politia refuza sa inmatriculeze masina pana cand proprietarul actual aduce dovada din Germania ca masina a fost achitata.
Au spus ei(politia) sa vina cu un extras de cont de la firma din Germania, care sa fie tradus.

Intrebarile sunt: 1-ce se poate face in cazul asta pentru a evita un drum in Germania dupa aceasta hartie?
2-ce imi poate face mie actualul proprietar, care ma acuza pe mine ca i-am vandut masina cu problema asta?
Actele au fost traduse de mine inainte sa vand masina si sincer, n-am vazut ce scrie in factura si nici cei de la politie n-au zis nimic cand am luat numarul rosu de Romania! Nici cumparatorul nu a vazut problema si a cumparat-o de buna credinta,facand contract de vanzare-cumparare in 3 culori.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 01:33, 29 August 2013
Faceti-le o solicitare scrisa si intrebati-i care e baza legala dupa care solicita o astfel de hartie si de ce nu iau in considerare ce scrie pe factura. Hai sa fim seriosi, cand v-au dat numerele provizorii nu au vazut si acum au avut vazul mai bun, oare nu v-ati prins?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari auto Ionut S. Ionut S. Buna ziua ! As dori sa stiu si eu exact care este legea in legatura cu vanzarile auto. Spre exemplu, anul acesta am cumparat un Opel corsa cu suma de 5000 de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dat ca avans cumparare auto Aryadna23 Aryadna23 Buna ziua, Va prezint o problema cu care ma confrunt in ultimele luni. Acum ceva timp am decis sa-mi cumpar o masina second hand. La recomandarea unor ... (vezi toată discuția)
Probleme cu inmatricularea marius 234 marius 234 Buna ziua ! am o problema tare complicata cu inmatricularea unei motociclete.Anul trecut am cumparat o motocicleta second hand de la o societate comerciala de ... (vezi toată discuția)