avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzari auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzari auto

Buna ziua ! As dori sa stiu si eu exact care este legea in legatura cu vanzarile auto. Spre exemplu, anul acesta am cumparat un Opel corsa cu suma de 5000 de lei, masina inmatriculata in RO. Am investit in ea ceva bani cu diverse piese si accesorii luate de pe olx. Intr-un final am vandut-o cu suma de 6000 de lei la doua luni dupa achizitie. Apoi am achitionat un Golf 6 break. Am investit si in acela alti bani cu diverse probleme si nereusind sa ma acomodez cu dimensiunile l-am vandut cu o suma mai mare decat cea initiala de achizitie, dar totusi suma fiind mai mica decat suma pe care o aveam investita in masina. Daca nu am bonuri sau facturi pentru componentele cumparate pentru cele doua masini, dar totusi la ambele apare pe acte diferenta intre pretul de vanzare si cel de cumparare, chiar daca in mod normal eu am iesit pe pierdere cu ambele, trebuie sa declar ceva catre ANAF ? Este posibil sa am vreo problema in legatura cu urmatoarele masini pe care le voi achizitiona pana cand voi reusi sa gasesc una care sa imi placa din orice punct de vedere ? Circula pe internet diverse pareri in legatura cu vanzarile auto si as dori un raspuns sigur deoarece am auzit 1000 de variante si nu stiu pe care sa o cred. Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
Ionut S., utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 24 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista asa ceva, nu aveti de declarat nimic la anaf, nu cumparati si vandeti masini ca indeletnicire pt a scoate profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare auto provenienta germania andreimineru andreimineru Am vandut o masina acum 1 an si jumatate. (opel corsa fabricatie 1997) Actualul proprietar doreste sa o inscrie acum, dupa 1 an jumatate si a intampinat ... (vezi toată discuția)
Bunuri simonachirtop simonachirtop Buna. Am o intrebare : sotul meu a facut un contract cu renta viagera cu o tanti mai in varsta cu cateva luni inainte de a ne casatorii. Ne-am casatorit si din ... (vezi toată discuția)
Auto din 2001 inmatriculat in ro in 2006 nu o pot inscrie pe numele meu. dvm dvm Salut.Am si eu o mare problema.In decembrie 2013 am cumparat un opel agila inmatr.in Ro in 2006.Am fost la rar pt. emisia de noxe care nu era trecuta in carte ... (vezi toată discuția)