avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neclaritate la calculul caldurii si apei calde
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neclaritate la calculul caldurii si apei calde

buna ziua la noi in asociatie sunt montate ceasuri de caldura care exprima cantitatea de caldura in Mkw iar conform facturii de la gaz pt zona de consum pretul pe MWh al gazului este 104,41 lei/MWh, iar pretul MWh de caldura nu este cel mentionat mai sus ci mult mai mare pt. ca este vorba de MWh din care se obtine agentul termic din calorifer. Pot exista aceste diferente ?, adica este pretul megavatului de gaz egal cu cela produs de centrala ?

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2009
drakushor, utilizator
Cel mai recent răspuns: drakushor , utilizator 20:59, 4 Martie 2009
modalitatea de calcul al agentului termic este o mare "necunoscuta" :rolleyes:
Din pacate, exista tot felul de modalitati de calcul, diferente de calcul si pierderi aferente, astfel ca rezultaul final sa fie exact cel care il doresc ei. :stunned:
... aveti dreptate aici doar ca ... nici nu stiu ce sa zic unii vecini se i-au dupa pretul gazului dar mi nu m-i se pare relevant ... oricum sunt derutat si eu ...
multumesc
@drakushor,
Fiti mai explicit. Care este problema dvs? Aveti centrala de bloc care functioneaza cu gaze naturale sau aveti montate "ceasuri de caldura" pe termoficare?
Adam Grecu
avem centrala de bloc si ceasuri montate pt caldura dar acestea calculeaza tot in Mwh ca si gazul ... si atunci si eu sunt in ceata eu dupa ce sa ma raportez ?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate legi doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine : Locuiesc intr-un bloc de 37 de ap., cu centrala proprie alimentata cu gaz, cu contor general pentru apa calda ... (vezi toată discuția)
Am ct si inca mai platesc cota parte la caldura pe motivca trec tevi prin apartament goponel goponel Platesc caldura colectiva pe motiv ca am tevi ce trec prin apartament.Unele din tevi le-am taiat si am pus desairatoare (niste supape dupa cum mi-au spus cei ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna mai exact: "caldura parti comune" ? stanciu4444 stanciu4444 Ce inseamna mai exact: \"caldura parti comune\" la plata intretinerii ? Eu inteleg ca sunt tevile de caldura care iti traverseaza apartamentul si caloriferele ... (vezi toată discuția)