avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj la masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj la masina

Buna ziua,sunt casatorit de 15 ani si acum acum 2 ani am primit o masina cadou din partea parintilor mei iar actele sunt pe numele meu.acum o luna sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita si e posibil sa intenteze actiunea de divort. Va rog sa imi spuneti daca masina face parte la partaj si daca face parte la partaj cum as putea sa evit acest lucru,specific ca in perioada cand am primit masina nu aveam servici nici eu nici sotia.Ce ma sfatuiti sa fac,cum sa procedez? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 17:39, 15 Mai 2013
Va trebui sa dovediti in cadrul partajului de bunuri comune (banuiesc ca mai aveti si alte bunuri de impartit) ca masina a fost cadou, ca intentia parintilor a fost sa va gratifice pe dvs. cu acest dar si sa nu fie retinuta la partaj intrucat este bun propriu.
succes.
av.M.Hornea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa 11 luni de casnicie fara bunuri dobandite... marinicad2002 marinicad2002 Dupa 11 luni de casnicie, sotia isi parasseste sotul si domiciliul, aparent fara motiv si pleaca la parinti, luand cu ea si fetita lor de 11 luni. Ulterior a ... (vezi toată discuția)
Moștenire Lucioo86 Lucioo86 Buna ziua Ma numesc Luci si in vara aceasta m-am căsătorit avem si o fetița de un an jumătate, din păcate este o căsătorie ratata si nu o văd sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune jovana jovana buna ziua, am o nelamurire cu privire la partaj in caz de divort: parintii mei m-au ajutat de-a lungul timpului cu bani pt tot felul de lucruri prin casa ... (vezi toată discuția)