avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Buna ziua
Ma numesc Luci si in vara aceasta m-am căsătorit avem si o fetița de un an jumătate, din păcate este o căsătorie ratata si nu o văd sa reziste mult, urmează sa primesc moștenire o casa din parte familiei mele si nu vreau ca peste vreo doi trei ani sa trebuiască sa împart acest bun cu soția in caz de divorț. Ce ma sfătuiți sa fac?
Mostenirea reprezinta bun propriu, nu este bun comun.
Bunurile proprii, raman proprii indiferent daca sunt dobandite in timpul casatoriei.
Prin urmare, bunurile proprii nu pot fi partajate in caz de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire partaj mariusalin mariusalin Buna ziua, Sunt necasatorit urmeaza sa primesc o mostenire de 3/4 dintr-un imobil. Ipotetic anu viitor ma casatoresc si peste 10 ani divortez exista cumva ... (vezi toată discuția)
Moștenire Lucioo86 Lucioo86 Buna tocmai m-am căsătorit anul acesta si din păcate nu ne înțelegem bine deloc si avem si o fetița de aproape doi ani si urmează sa primesc o casa ... (vezi toată discuția)
Partajul 1 adrian68 adrian68 buna ziua !am o garsoniera dobandita inainte de casatorie si primita ca mostenire ea{garsoniera} se imparte cu sotia in caz de divort? sau numai bunurile ... (vezi toată discuția)