avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda

Buna ziua!
Daca intrun proces verbal de contraventie, agentul constatator si-a trecut functia "Ag pr", acest lucru este echivalentul faptului ca si-a declinat calitatea? In procesul verbal este stipulat (grad, nume, prenume) iar in OG 2/2001 scrie ca un proces verbal trebuie sa contina si calitatea agentului constatator? Se poate pune semnul echivalentei intre cele doua notiuni?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 18:17, 15 Mai 2013
Art.16 din OG 2/2002 instituie obligatia cuprinderii in p-v de contraventie a numelui, prenumelui, calitatii si a institutiei din care face parte agentul constator. Lipsa acestora conduce la nulitatea procesului verbal.
Sigur, exista identitate intre ce s-a consemant de ag. constator si ce s-a impus de lege in sarcina acestuia

Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta? codreanud codreanud se poate anula un proces verbal de contraventie daca agentul constatator nu si-a trecut in procesul verbal ambele prenume? (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal contraventie zahariematei zahariematei Buna ziua! Doresc sa va intreb daca prescurtarea prenumelui intr-un p-v poate atrage nulitatea procesului verbal? Am citit OG nr. 2/2001 art.17 insa nu imi ... (vezi toată discuția)
Contestatie p-v szilviakingastefan szilviakingastefan As avea o intrebare in legatura cu contestatia unui p-v de contraventie, in cazul in care la intocmirea p-v nu mi s-a acordat posibilitatea de a face ... (vezi toată discuția)