avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce pot sa fac? Cum imi recuperez banii imprumutati ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce pot sa fac? Cum imi recuperez banii imprumutati ?

am avut in urma cu 2 ani un amic in italia care avea probleme cu o banca. el avea un camion si o masina pe care spunea ca urmeaza sa le piarda, asa ca am cazut deacord cu el sa treaca masinile pe numele meu ,pana scapa de problema cu banca. pt cheltuielile de transcriere a masinilor si alte cheltuieli a avut nevoie de bani asha ca eu i-am imprumutat 1000 euro urmand sa ii primesc dupa o luna si masinile sa le retreaca pe el in cel mai scurt timp.acum au trecut 2 ani si de o sapt a ajuns in tara cu camionul. am vb cu el si spune ca nu are sa imi dea banii. ce sanse am eu ca sa iau macar camionul pt a recupera ceva din bani? eu nu am nici un act de la masini sau ceva ca sa arate ca sunt ale mele,dar banuiesc ca sunt trecut in ceva baza de date ca proprietar.daca sun la politie pot sa merg cu ei sa iau camionul daca e pe numele meu?sau daca declar ca sunt furate ce se va intampla?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
coacacola, utilizator
Puteti incerca o plangere la politie dar trebuie sa stiti ce sa declarati.
eu banuiesc ca neavand nici o dovada ca eu nu am platit pt acele masini ,pot sa merg linistit sa le iau.mentionez ca valoarea camionului este sub datoria lui iar masina ce a ramas in italia este mult prea costisitoare pt a o mai recupera.practic eu pot declara ca am lasat camionul in utilizarea lui si acum nu mai doreste sa mi-l restituie.nu?
va multumesc!
Daca ati fi proprietar pe camion, ati fi inregistrat la fisc cu el pe numele dvs si ati plati impozit.
Ati incheiat vreun contract sau de unde stiti dvs ca v-a improprietarit ala ?
Camionul e inscris in circulatie aici ?

Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
gi-jane2, moderator
stiti cum pot sa verific ?
Mare grija ce declarati la politie, practic ati fost complicele prietenului la sustragerea de la executare silita. Masinile unde sunt inmatriculate? In Romania? Daca da, inseamna ca figurati la fisc cu ele. Mergeti prima data la fisc si va interesati daca figureaza pe numele dvoastra. Verificati si daca s-a platit impozitul. Apoi cautati un avocat (mai de suflet) si ii trimiteti o somatie prietenului sa va predea masina .. poate se sperie si scapati usor

Alte discuții în legătură

Autoturism promis spre vanzare UnoPedante UnoPedante Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat vis a vis de problema mea. La sfarsitul lunii martie 2010 pt ca sotia mea era insarcinata am hotarat sa i vand ... (vezi toată discuția)
Problema administratia financiara inmatriculare masina adrianivanciu adrianivanciu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Vreau sa achizitionez o masina de la o prietena care a cumparat masina de curand de la cineva care a cumparat-o din ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism - problema taxa auto uclaudiu uclaudiu Apelez si eu la voi pentru o problema..... Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o inscriu ... (vezi toată discuția)