avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Filmare vecini non stop
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Filmare vecini non stop

Buna ziua,

Am un vecin care e ilegal presedinte de asociatie. Inca dinainte de a fi presedinte de asociatie si-a montat camere video care bat inspre usa mea si in lift, nu pot iesi din casa, nu poate nimeni intra, iesi fara ca el sa filmeze si sa stocheze fara nici un drept. Dupa ce a devenit presedinte, a luat fara drept serverul cu imagini video si din holul blocului si numai el are acces, filmeaza si inregistreaza pe toata lumea care intra si iese din bloc, oricind.
Ca sa fie tacimul complet, si-a montat camere video si in vizoarele de la usi si pe exteriorul balcoanelor (2, pe fiecare parte a blocului) pentru a filma si inregistra si in afara. Eu ma simt complet inconfortabil, sunt revoltat si nu doresc sa fiu filmat, i-am spus, scris si nimic, e violent. Care sunt drepturile mele si ce pot sa fac? Actiunea in instanta capata termen peste un an si ma cam grabesc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters277534 , utilizator 16:18, 20 Mai 2013
@trandafir 2
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfasura activităţi de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei sau a componentelor acestora numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Romane, reînnoită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.

Legea impune obligativitatea existentei de licenta pentru proiectare,producere,instalare si intretinere a sistemelor de alarmare indiferent de statutul celui care isi asuma responsabilitatea instalarii fara respectarea cadrului legal
Verificati cauzele pe rol ale persoanelor fizice/juridice care au montat prin proprie initiativa sistem supraveghere fara a detine acordul autoritatilor in domeniu
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
ynocentta, utilizator
Multumesc pentru raspuns doamna Ynocennta. Cum pot verifica procesele pe rol, caut pe portal dar cum? Ce cuvinte introduc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video veronik veronik Cum trebuie procedat in situatia in care s-au instalat camere video pt supraveghere in firma ? Mentionez ca sunt functionale 24/24 h si ca se inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Problema camere video snpcezar snpcezar Buna ziua, ca sa incep povestioara am decis sa imi pun camere de supraveghere la casa am fost in magazin le-am cuparat, am mers cu cineva le-a montat, si am ... (vezi toată discuția)
Intimitati - supraveghere video spatii comune Rasvanh Rasvanh 1. Locuiesc intr-un bloc cu 8 nivele, la parter avem o vecina care a montat, pe holul de acces chiar in fata liftului, o camera de suprveghere care, zice ... (vezi toată discuția)