avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot iesi din tara cu copilul meu daca sunt divortat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot iesi din tara cu copilul meu daca sunt divortat insa avem custodie comuna?

Buna ziua,

Sunt divortata din 2011 iar pentru ca fostul meu sot nu s-a prezentat la infatisarii am primit custodia comuna dar copilul (minor) are domiciliul la mine.El trebuie in fiecare luna sa imi plateasca pensia alimentara care din pacate nu prea o achita.
Pentru ca mi-am gasit un loc de munca in strainantate as dori sa plec cu copilul sa ma stabilesc acolo.
Pot iesi din tara fara acordul lui ?Exista vreo solutie sa plec cu copilul? El a zis clar ca nu va fi de acord niciodata cu asta .
Specific ca el ma ameninta verbal si prin mesaje , imi zapaceste copilul.
V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns
Cu acordul sau imputernicire( notariala si speciala) de la celalalt sot, custode. Din pacate nu puteti iesi din tara fara acordul lui. Puteti cere custodia, pentru aceasta trebuie sa discutati cu un avocat, dar dureaza.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
Nu se poate fara acordul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata doar cu numele 4carmen0 4carmen0 Sunt divortata de 6 ani. Am un copil care imi este incredintat. Timp de 6 ani tatal copilului l-a cautat telefonic doar de ziua lui, fara sa plateasca pensie ... (vezi toată discuția)
Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie ... Murasan Georgiana Murasan Georgiana Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie a tatălui asupra minorului? Buna ziua, din toamna lui 2020 sunt divorțată, și am împreună ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul - fara acordul tatalui deaconescu mircea deaconescu mircea in primul rand va salut pe toti care imi cititi mesajul..problema mea este urmatoarea: fosta mea prietena cu care am un copil ,un baietel (spun prietena ptr ca ... (vezi toată discuția)