avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie ...

Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie a tatălui asupra minorului?
Buna ziua, din toamna lui 2020 sunt divorțată, și am împreună cu fostul soț un copil de 2 ani și jumătate... Când am divorțat copilul avea 9 luni
Custodia asupra copilului este comună...
După divorț i-am solicitat să ne facă imputernicire notarială pentru ai putea face copilului pașaportul. Timp de un an și și ceva a refuzat să ne facă împuternicirea, doar in momentul in care a primit hârtie de la avocat că va fii chemat în judecată dacă nu ne da împuternicirea, doar atuncia ne-a dat-o,și ne-a dat voie sa ieșim o dată din țară în luna aprilie când am mers în vizită la sora mea in Germania.
Luna aceasta i-am solicitat să ne de-a din nou împuternicire că sa putem pleca la sora mea in Germania, când are copilul vacanță o săptămână, dar nici măcar nu mi-a răspuns.
Când i-am cerut acte pentru înscrierea copilului la grădiniță, doar după ce m-am rugat de el de nenumărate ori, și am ajuns și la ceartă ni le-a dat.
De venit la vizită la copil nu a venit din septembrie anul trecut.
Pensia alimentară o primim deoarece i-am făcut dosar la executor, pentru că nu o plătea decât cat vroia el și când vroia.
Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie asupra minorului, a tatălui?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate cere in instanta suplinirea consimtamantului tatalui, insa facand dovada ca nu colaboreaza si ca decizia de luat este una in favoarea copilului, a dezvoltarii lui, ca ii ingradeste nejustificat - de ex dreptul de a calatori si a si cunoaste familie extinsa etc. Dupa mai multe astfel de situatii puteti incerca si o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin proces se poate orice cu condiția sa dovediți ce trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde pot sti ca o persoana a plecat din tara? moni1988 moni1988 As dori sa dau de mama surori mele (vitrega, doar de tata). Daca dau de mama atunci dau si de soramea. As dori sa-mi vad sora cea mai mica nu am mai vazuto de ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Procura pentru copil plecat in strainatate cristi_iuli cristi_iuli Buna ziua Supun atentiei urmatoarea sitatie. Sunt divortat din anul 2010 si am un copil. In urma divortului copilul a fost incredintat spre crestere si ... (vezi toată discuția)