Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie a tatălui asupra minorului?
Buna ziua, din toamna lui 2020 sunt divorțată, și am împreună cu fostul soț un copil de 2 ani și jumătate... Când am divorțat copilul avea 9 luni
Custodia asupra copilului este comună...
După divorț i-am solicitat să ne facă imputernicire notarială pentru ai putea face copilului pașaportul. Timp de un an și și ceva a refuzat să ne facă împuternicirea, doar in momentul in care a primit hârtie de la avocat că va fii chemat în judecată dacă nu ne da împuternicirea, doar atuncia ne-a dat-o,și ne-a dat voie sa ieșim o dată din țară în luna aprilie când am mers în vizită la sora mea in Germania.
Luna aceasta i-am solicitat să ne de-a din nou împuternicire că sa putem pleca la sora mea in Germania, când are copilul vacanță o săptămână, dar nici măcar nu mi-a răspuns.
Când i-am cerut acte pentru înscrierea copilului la grădiniță, doar după ce m-am rugat de el de nenumărate ori, și am ajuns și la ceartă ni le-a dat.
De venit la vizită la copil nu a venit din septembrie anul trecut.
Pensia alimentară o primim deoarece i-am făcut dosar la executor, pentru că nu o plătea decât cat vroia el și când vroia.
Se poate cere în instanță suplinirea dreptului de decizie asupra minorului, a tatălui?
Da se poate cere in instanta suplinirea consimtamantului tatalui, insa facand dovada ca nu colaboreaza si ca decizia de luat este una in favoarea copilului, a dezvoltarii lui, ca ii ingradeste nejustificat - de ex dreptul de a calatori si a si cunoaste familie extinsa etc. Dupa mai multe astfel de situatii puteti incerca si o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti