Sunt salariat OLTCHIM – societate aflata in insolventa si va rog sa analizati si sa ma sfatuiti cu privire la urmatorul aspect legat de disponibilizarea mea si a colegilor mei conform deciziei Administratorilor Judiciari:
- astazi, 06.05.2013, salariatii aflati pe listele de disponibilizari au fost programati sa se prezinte in vederea comunicarii si semnarii deciziilor de incetare a contractelor individuale de munca;
- conform unui comunicat semnat de catre Administratorul Special si de catre administratorii Judiciari salariatii disponibilizati vor beneficia de urmatoarele masuri de protectie sociala:
o indemnizatie de somaj – conform art. 39 din Legea 76 / 2002;
o venit de completare – conform art. 8 alin. 2 din OUG 36 / 2013;
o salarii compensatorii conform Contractului Colectiv de Munca.
Avand in vedere ca la aceasta data salariatii OLTCHIM inregistreaza restante salariale (transport dec 2012, aprilie 2013; tichete de masa pe patru luni / ian – aprilie 2013; avans ian. 2013; salariu partial aprilie 2013) aferente perioadei dec. 2012 – aprilie 2013 si ca nici in comunicat (si se pare ca nici in deciziile de disponibilizare) nimeni nu mentioneaza nimic cu privire la data platii acestor restante salariale si a salariilor compensatorii va rog sa-mi spuneti ce se poate face in acest sens:
- sa semnam deciziile fara garantarea platii celor mai sus mentionate;
- sa semnam deciziile cu o mentiune in care sa stipulam ca acestea sunt valabile numai dupa plata restantelor salariale si a salariilor compensatorii;
- sa cerem garantarea platii drepturilor mai sus mentionate cu ceva (bilet la ordin, sau conform unei sugestii date de catre Dumneavoastra);
- orice alt sfat dat de catre Dumneavoastra.
plata salariilor e garantata de lege. decizia ce urmeaza a fi semnata se refera strict la ce se intampla dupa disponibilizare. faptul ca nu semnati hartii care sa spuna ca va primiti banii nu inseaman ca nu ii ve-ti lua. iccp bonurile de masa e alta problema. pe asta s-ar putea sa nu le luati avand in vedere ca soc e in insolventa. e o dispozitie legala care spune ca soc in insolventa nu platesc bonuri de masa.
Legea 200/2006
andao
Buna ziua
Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)