avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari colective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari colective

Buna ziua!

Sunt salariat OLTCHIM – societate aflata in insolventa si va rog sa analizati si sa ma sfatuiti cu privire la urmatorul aspect legat de disponibilizarea mea si a colegilor mei conform deciziei Administratorilor Judiciari:
- astazi, 06.05.2013, salariatii aflati pe listele de disponibilizari au fost programati sa se prezinte in vederea comunicarii si semnarii deciziilor de incetare a contractelor individuale de munca;
- conform unui comunicat semnat de catre Administratorul Special si de catre administratorii Judiciari salariatii disponibilizati vor beneficia de urmatoarele masuri de protectie sociala:
o indemnizatie de somaj – conform art. 39 din Legea 76 / 2002;
o venit de completare – conform art. 8 alin. 2 din OUG 36 / 2013;
o salarii compensatorii conform Contractului Colectiv de Munca.
Avand in vedere ca la aceasta data salariatii OLTCHIM inregistreaza restante salariale (transport dec 2012, aprilie 2013; tichete de masa pe patru luni / ian – aprilie 2013; avans ian. 2013; salariu partial aprilie 2013) aferente perioadei dec. 2012 – aprilie 2013 si ca nici in comunicat (si se pare ca nici in deciziile de disponibilizare) nimeni nu mentioneaza nimic cu privire la data platii acestor restante salariale si a salariilor compensatorii va rog sa-mi spuneti ce se poate face in acest sens:
- sa semnam deciziile fara garantarea platii celor mai sus mentionate;
- sa semnam deciziile cu o mentiune in care sa stipulam ca acestea sunt valabile numai dupa plata restantelor salariale si a salariilor compensatorii;
- sa cerem garantarea platii drepturilor mai sus mentionate cu ceva (bilet la ordin, sau conform unei sugestii date de catre Dumneavoastra);
- orice alt sfat dat de catre Dumneavoastra.

Cu stima,

Ionel Pătruţ
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 13:32, 16 Mai 2013
plata salariilor e garantata de lege. decizia ce urmeaza a fi semnata se refera strict la ce se intampla dupa disponibilizare. faptul ca nu semnati hartii care sa spuna ca va primiti banii nu inseaman ca nu ii ve-ti lua. iccp bonurile de masa e alta problema. pe asta s-ar putea sa nu le luati avand in vedere ca soc e in insolventa. e o dispozitie legala care spune ca soc in insolventa nu platesc bonuri de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii compensatorii oltchim ContSters268171 ContSters268171 Odata cu disponibilizarea mea de la Oltchim ar trebui sa primesc niste salarii compensatorii.Asa cum se observa din textul de mai jos,nu se specifica cand se ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 andao andao Buna ziua Am contractul de munca suspendat, aflandu-ma in concediu pentru crestere copil. Firma la care lucram e in faliment. Lichidatorul judiciar a depus ... (vezi toată discuția)