avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar pentru obtinere ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar pentru obtinere ajutor de somaj

Buna ziua.Am lucrat la societate de constructii.In martie anul acesta a intrat in insolventa sau mai bine zis''deschiderea procedurii generale a insolvenţei '',cu ''termen pentru continuarea procedurii la 19.09.2013. Definitiva.''?.Sunt angajata pe postul de as.manager si nu mi-am vazut salariul din decembrie dar nici nu mi s-a inchis contractul de munca prin decizie pentru ca directorul e plecat/sau mai bine zis dat disparut de foarte mult timp...eu nu am mai putut lua legatura cu el din ianuarie anul acesta.Mentionez ca ultimele state de plata, fluturasi de salariu semnati de catre angajati in aceasta firma sunt din luna decembrie 2012.Pentru ca nu aveam altceva mai bun de ales ,nu m-am grabit sa imi dau demisia sau sa cer incetarea ctr.m ,gandindu-ma ca nu are ce rau sa imi faca,macar da mai bine in cartea de munca .Acum chiar daca vreau sa imi dau demisia ...nu am cui sa o dau si nici nu stiu daca vechiul administrator mai are dreptul de semnatura...Sediul social este la sediul unui avocat care si acela comunica doar prin e-mail cu directorul/seful meu(care e strain...).Sunt constienta de faptul ca orice decizie de incetare sau modificare adusa contractului de munca trebuie facuta prin contabilitate si anume opererea in pr.Revisal.Firma de contabilitate cu care aveam contract este neplatita de foarte mult timp si refuza sa imi inregistreze demisia sau sa imi incheie contractul de munca pana nu primeste banii.Cei de la Firma de contabilitate mi-a spus ca formularele fiscale nu au mai fost depuse din martie 2013 si si-au incetat activitatea/obligativitatea fata de societatea la care ?! lucrez eu.Ce sa fac ?...cum este cel mai bine pentru mine in acest caz sa procedez astfel in cat sa pot scoate documente doveditoare ca nu mai am nici un venit .Vreau sa imi depun dosarul pentru a obtine ajutorul de somaj.Daca fac o adresa catre noul administrator desemnat in urma deschiderii pr de insolventa credeti ca imi aproba demisia?are drept de semnatura in acest sens? Exista macar o speranta sa imi pot recupera din banii de salariu datorati pana la mom. acesta...in conditiile acestea? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: andreeapreda , utilizator 19:30, 16 Mai 2013
1. Daca a fost numit un administrator judiciar acesta este obnligat sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel aveti posibilitatea sa beneficiat de indemnziatie de somaj.

2. Luati legaturia si cu ITM si veti fi sfatuita cum sa procedati.
Incetarea c.i.m. prin demisie exclude posibilitatea de a beneficia de somaj .

Singurul in masura care va poate ajuta este administratorul judiciar daca societatea este in insolventa .

Chiar daca faceti sesizare la ITM , nu au cum sa va ajute pentru neplata salarului daca societatea este in insolventa. Verificati daca apareti in tabelul preliminar/final al creantelor .
multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor -insolventa pa03 pa03 Firma e in stare de insolventa ,a primit instiintarea acum 6 luni.Deja 1 angajat a fost dat in somaj,altul urmeaza sa fie dat.Directorul firmei va deschide o ... (vezi toată discuția)
Firma in procedura de insolventa salarii neplatite bonprice bonprice Buna ziua , Am o problema mai complexa si anume;firma la care sunt angajat a depus la tribunal actele de incepere a procedurii de insolventa.Primul termen ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Ralucanca Ralucanca buna seara, sunt angajata unei firme de 3 luni si doresc sa demisionez deoarece pana acum mi-am primit salariul doar pe 1 luna, si mereu ma amana cu bani, ... (vezi toată discuția)