avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum emit facturi electronice extracomunitare?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum emit facturi electronice extracomunitare?

Ma ocup cu internet marketing. Vand produse prin programe de afiliere si primesc comision (nu eu trimit produsele, eu doar aduc clientii printr-un link special). Firmele cu care lucrez nu au nevoie de factura. Ei imi zic cat comision primesc prin rapoarte online.

1) Avand in vedere ca firmele nu au nevoie de factura, sunt obligat sa le trimit unul? Sau le "emit doar pentru finante"?
2) Cum emit facturi pe servicii in SUA? Emit fara TVA si mentionez pe factura "Neimpozitabil in Romania conform art. 133 alin. 5." ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:28, 1 Iunie 2013
Locul prestarii serviciului este in afara romaniei deci este scutit de TVA.
multumesc. Faptul ca este scutit de TVA trebuie mentionat pe factura?
Va rog sa-mi raspundeti si la prima intrebare.
NU sunteti obligat cu facturile (dar e bine sa le faceti, pentru ca cei de la finante ... sunt de la finante). Pentru dvoastra ca pfa, va puteti declara venitul si doar pe baza extrasului de la banca !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la targ in romania.cum facturez catre italia 50% din suma (dpdv al tva) iuliaiuly iuliaiuly Buna ziua, Firma noastra a participat la un targ in Romania, platind chirie si TVA-ul aferent. Firma din Italia (noi fiind distribuitorii lor in Romania) ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate a comisionului din afiliat marketing DianaP15 DianaP15 Buna ziua. Mă ajutati va rog cu o întrebare. Cum se înregistrează în contabilitate un comision din afiliat marketing? Am un SRL în România, neplătitor ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma delaware Mar.cel Mar.cel Buna ziua Am o firma neplatitoare de TVA ce vinde produse fizice pe teritoriul României online. Marketingul îl fac prin intermediul facebook/google însă ... (vezi toată discuția)