avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca admisibilitate cerere reconventionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca admisibilitate cerere reconventionala

Am pe rol litigii de munca unde paratii (salariati) au depus cerere reconventionala, este admisibila sau nu?
In opinia personala nu sunt admisibile cererile reconventionale in litigiile de munca.
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 01:06, 4 Martie 2009
Si de ce nu ?Eu zic ca da.
Avand in vedere ca cererea reconventionala este o veritabila cerere de chemare in judecata, ramane sa stabileasca instanta daca judecarea impreuna ar afecta solutionarea rapida a litigiului de munca. Oricum, daca se formuleaza, maxim ce puteti obtine este disjungerea.Deci de judecat pe reconventionala tot va veti judeca. Depinde si daca obiectul cererii reconventionale este intim legat de cererea principala. DAca da, cu atat mai mult instanta le va judeca impreuna cererea principala cu reconventionala.

e doar o parere.
succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea reconventionala in litigiu de munca? nicusorilinca nicusorilinca buna seara intr-un litigiu de munca, in care eu, ca reclamant, am cerut anularea deciziei de incetare a raporturilor de munca, prin demisie, deoarece am ... (vezi toată discuția)
Succesiune - respingerea cererii de efectuare a unei expertize lolo0112 lolo0112 buna ziua. am fost chemat in judecata pt [u]stabilirea masei succesorale, a mostenitorilor si intabularea in cf a drepturilor de proprietate[/u] , in cotele ... (vezi toată discuția)
Termene de depunere cereri reconventionale si propunere probe romeosuceava romeosuceava CARE ESTE TERMENUL LEGAL DE DEPUNERE A UNEI CERERI RECONVENTIONALE ? SI DACA SE POATE DEPUNE LA AL TREILEA TERMEN DE LA INCEPUTUL PROCESULUI SI TOTODATA ... (vezi toată discuția)