avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxe judiciare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

taxe judiciare

am o intrebare : pt un proces penal ce taxe sa platesc?de timbru ceva? la ce pret sunt? multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:55, 16 Mai 2013
intr-un proces penal taxele sunt stabilite de organele de urmarire penala in functie de cheltuielile judiciare , plus cheltuielile de judecata ...
Nu se achita taxa judiciara de timbru pentru procesele penale.
Art.15 din legea 146/1997
Sunt scutite de taxe judiciare de timbru acţiunile şi cererile, inclusiv cele pentru exercitarea căilor de atac, referitoare la:
.........................................
o)cauzele penale, inclusiv despăgubirile civile pentru daunele materiale şi morale decurgând din acestea;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sentinta penala- taxa de timbru? georgiana.td georgiana.td Am fost condamnat la 1 an cu executare pentru ca am circulat cu permisul suspendat. Am facut recurs , si , la depunere , mi s-a spus ca taxa de timbru mi se va ... (vezi toată discuția)
Daune morale - taxa timbru horia2010 horia2010 se plateste taxa de timbru sau jdiciar pentru suma pe care o ceri ca daune morale? (vezi toată discuția)
Obligat sau nu ,sa plateasca taxa de timbru? Alexutzu Alexutzu persoana s-a indreptat pe civil,impotriva unei persoane careia i s-a dat de catre procuror o amenda administrativa si s-a specificat in ordonanta ca persoana ... (vezi toată discuția)