avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz accept coloana gaz individual
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz accept coloana gaz individual

Buna ziua.

As dorii sa stiu din punct de vedere juridic ce as putea face pentru a imi monta contor individual de gaz in cazul in care vecinii nu doresc sa imi ofere acceptul lor si ma constrang ca sa raman pe incalzire orasului.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:39, 20 Mai 2013
Pe scara dumneavoastra exista coloana veche, cea comuna de gaz si inca una separat pentru cei cu centrale individuale sau nu?
pe scara nu sunt contoare individuale exista doar coloana comuna, eu doresc sa imi pun contor individual .
Pe scara blocului sunt 20 de apratamente , 70% din ei nu sunt deacord cu coloana separata din purul faptu ca sunt in varsta si nu considera ca este necesara separare mea de ei cu caldura cu toate ca majoritatea au apartamentele in acel bloc ca un fel de "apartament de vacanta " .
Intrebarea mea este urmatoarea daca din punct de vedere juridic am vre-o sansa in instanta de a obliga asociatia sa imi ofere acceptul pentru a imi separa consumul, avand in vedere ca ma constange sa raman la incalzirea data de catre oras .

delisia a scris:
pe scara nu sunt contoare individuale exista doar coloana comuna, eu doresc sa imi pun contor individual .

Pai pe coloana comuna nu aveti cum sa va puneti contor individual.
Ca sa aveti contor individual trebuie sa faceti demersuri pentru o noua instalatie de gaz, cu un distribuitor la intrarea in scara sau bloc, coloana de gaz separata si apoi contoar de gaz la intrarea in apartamentul dumneavoastra.
Luati legatura cu o firma autorizata, cu cei din conducerea asociatiei de proprietari, cu furnizorul de gaz, dar mai ales cu furnizorul de agent termic sa vedeti daca in localitatea dumneavoastra se accepta debransari si in ce conditii.
Pentru a imi pune contor individual trebuie sa imi finantez singur coloana, nici o problema, insa pentru a face coloana individuala imi trebuie 2/3 din acordul colocatarilor , ceea ce eu nu reusesc sa obtin din partea vecinilor. Eu nu pot sa incep demersurile din cauza lipsei acceptului coproprietarilor de pe casa scarii.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
delisia, utilizator

Alte discuții în legătură

Cereri racordare gaze si debransare radet constanta simona_12 simona_12 Buna ziua! Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram ... (vezi toată discuția)
Modalitate de calcul a incalzirii pentru apt. debransate de la sist. centralizat? edoina edoina La una dintre cele doua scari ale blocului (unde sunt montate contoare individuale la gaz), doua familii si-au montat centrale termice individuale din iarna ... (vezi toată discuția)
Asociatia proprietari nu a facut demersurile legale dupa montarea centralelor de apartament MihaiCostisor MihaiCostisor Buna ziua.Parintii mei au o problema legata de incalzirea locuintei.Ei sunt racordati la sistemul vechi de caldura,iarna aceasta au ramas singuri pe scara fara ... (vezi toată discuția)