As dorii sa stiu din punct de vedere juridic ce as putea face pentru a imi monta contor individual de gaz in cazul in care vecinii nu doresc sa imi ofere acceptul lor si ma constrang ca sa raman pe incalzire orasului.
Problema dv. nu este montarea unei coloane de gaze, ci deconectarea de la sistemul de incalzire centralizata.
Pentru aceasta trebuie sa indepliniti simultan trei conditii:
- furnizorul de energie termica sa va dea aviz favorabil pentru deconectare. In principiu acesta se elibereaza numai daca pe scara respectiva mai exista apartamente deconectate, ceea ce inteleg ca nu e cazul la dv. Pot exista si exceptii. Ar trebui sa va interesati mai inainte de toate la furnizor pentru acest aviz;
- asociatia de proprietari sa fie de acord cu deconectarea dv. In acest demers dv. nu propuneti si altora sa se deconecteze, asa cum ne spuneti ca 70% nu sunt de acord, ci doriti acest acord numai pentru dv.
- acordul proprietarilor din imediata vecinatate deoarece deconectarea dv. de la caldura si neinlocuirea cu alt sistem de incalzire ii afecteaza indirect si pe ei.
Daca le indepliniti, atunci va puteti deconecta de la sistemul centralizat pentru caldura si apa calda si va veti putea monta si coloana de gaz separata cu contor individual pentru centrala de apartament.
Nu va trebuie acele 2/3 din acordul proprietarilor. Nu inteleg de unde ati scos aceasta informatie.
Deci demersurile le incepeti la furnizor pentru ca acolo este principala piedica, nu la vecinii dv.