avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin - consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin - consecinte

as dori sa ma ajutati cu un raspuns.....in urma cu 8 luni am fost prinsa in timp ce am sustras niste bunuri din hipermarketul Real de catre securitatea magazinului.Am trecut cu usurinta de casa de marcat casiera nefiind atenta iar la iesirea din magazin am fost oprita de un agent de paza pt un "control de rutina"bineanteles ca au fost gasite bunuri neachitate asupra mea iar acestia au chemat politia .Mi-am recunoscut vina si am dat declaratie in care am scris exact ce s-a intamplat.Prejudiciul a fost recuperat eu am achitat contravaloarea produselor ,mi s-a facut un dosar care se pare ca a fost trimis catre politia pt a fi anchetat..Dupa 8 luni am primit o citatie in care scrie ca trebuie sa ma prezint la politie in calitate de invinuit.Intrebarea mea este;care ar fi sanctiunea avand in vedere ca sunt la prima abatere iar prejudiciul repet,a fost recuperat?se poate sa ma aleg doar cu o amenda administrativa ? poate asta sa imi afecteze actualul loc de munca ? se poate pune problema de inchisoare?astept raspuns,multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
elena7091, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena7091 , utilizator 13:47, 17 Mai 2013
Procurorul poate dispune fie o amenda penala, fie o scoatere de sub urmarire pe art.18 indice 1, fie trimiterea dosarului la instanta si atunci exista posibilitatea unei pedepse cu suspendare.

Actualul loc de munca nu o sa il pierdeti la acest moment din aceasta cauza.

Solutia ce se poate pronunta depinde foarte mult de anumite elemente din dosar, pe care cu siguranta din punctul dvs, de vedere le considerati detalii, dar pentru un avocat aceste "detalii" sunt importante pentru a vedea situatia corecta.

Chiar daca aveti numai calitatea de invinuit, e bine totusi sa va duceti la politie insotit de un avocat care sa va asiste juridic pe toata perioada urmaririi penale.
Procurorul nu poate dispune aplicarea unei amenzi penale.
Amenda penala poate fi aplicata numai de catre instanta de judecata printr-o hotarare judecatoreasca de condamnare, iar pe de alta parte, in cazul infractiunii de furt calificat, textul de lege nu prevede posibilitatea aplicarii unei pedepsei alternative cu amenda penala.
Procurorul poate dispune in acest caz fie aplicarea unei amenzi administrative, fie trimiterea in judecata, iar in cazul trimiterii in judecata, exista posibilitatea aplicarii de catre instanta a unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.
MULTUMESC PT RASPUNSURI
inca o intrebare ,se poate pune problema de inchisoare ?avand in vedere ca sunt la prima abatere de acest gen.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului Dumi93 Dumi93 Buna ziua, Acum cateva luni am fost oprit de catre un echipaj de politie,control de rutina,iar in urma testarii cu etilotestul a rezultat o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Ombladon24 Ombladon24 Buna ziua faptele vătămare corporală si alcool se judecă separat ? Am avut un accident de motocicleta singur (vezi toată discuția)
Permis suspendat din cauza alcoolului. Cosmin920 Cosmin920 Buna ziua , am fost prins de politie cu permisul suspendat din cauza alcoolului eu aveam 0,24 . Find prins cu permisul suspendat mi s-a intocmit dosar penal ... (vezi toată discuția)