avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, avem o problema suntem 3 frati doar unu din parinti mai este in viata dupa moartea tatalui nu sa deschis succesiune , eu as vrea sa ii cedez partea mea fratelui meu cu conditia sa aiva jrija de mama mea pana la moarte soara mea nu vrea sa-si cedeze partea mama mea ar fi de acord cu cedarea parti ei catre fratele meu fie prin notar fie prin contracu de intretinere , el locuieste in casa aceea de aprox 9 ani a platit imozitele fara ca noi sa contribuim , (terenul cu tot cu casa este de 800 m patrati) ar exista vreo varianta prin care se pote face acte ca toate bunurile sa ii revina lui fara ca sora mea sa aiba vreun cuvant de spus , daca nu care ar fi variantele .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:14, 17 Mai 2013
Trebuie dezbatuta succesiunea. pe cale amiabila la notar sau daca succesibilii nu se inteleg in instanta. Apoi facut partaj sau dvs sa va donati partea frateluiinsa nu l puteti obliga pe acesta sa o intretina pe mama dvs, mama poate pe partea ei de mostenire si pe ce detine dnasa sa incheie cu fratele dvs un contract de intretinere.
Va multumesc de raspuns problema este sora noastra care nu vrea sa ii cedeze partea ei fratelui se poate face act de vanzare cumparare pe toate bunurile de catre mama mea fara ca ea sa aiba un cuvant de spus? (pe ea o intereseaza bani din pacate fratele meu nu o poate despagubi nici decum mama noastra si binele ei!
Dupa dezbaterea succesiunii si intabulare mama dvs poate vinde cota parte ideala din bunuri, fratele ramanand in coproprietate cu sora. Atentie insa la decesul mamei dvs vanzarea daca nu are pret real sincer si serios poate fi atacata ca donatie de ceilalalti copii si supusa reductiunii. Mai Bine incheiati contract de intretinere cu mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)