avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare succesiune

cum pot anula o succesiune care sa facut fara ca eu sa fiu chemat in instanta ca drept mostenitor
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 20:47, 21 Noiembrie 2013
radianachim a scris:

cum pot anula o succesiune care sa facut fara ca eu sa fiu chemat in instanta ca drept mostenitor al tatalui meu decedat in anul 1988,mentionez faptul ca fratele tatalui meu a declarat in instanta ca este unicul mostenitor ai parintilor decedati(bunici mei din partea tatalui)

Dacă a declarat în instanţă că este unic moştenitor, cu cine s-a judecat? Sau nu sunteţi sigur că respectiva declaraţie a fost dată în instanţă, ci doar bănuiţi că ar fi aşa?
Buna seara.
Daca stiti sigur ca s-a dezbatut succesiunea , dvs puteti cere anularea actului respectiv . asa cum a intrebat si colegul , cu cine s-ar fi judecat in instanta unchiul dvs, daca s-a declarat unic mostenitor? poate succesiunea s-a dezbatut la notariat ??
am descoperit pe portalul judecatoriei turnu magurele dosarul nr.684/329/2012,in care unchiul meu dezbate masa succesorala a bunicilor,in care declara ca este unic mostenitor(totodata eu avand si declaratie de acceptare tacita).
Parerea mea este sa vb cu un avocat daca dosarul nu s-a incheiat puteti interveni in nume propriu , sa documentati ca unchiul nu este singurul mostenitor,daca s-a incheiat va asteapta tot judecata pentru a anula certificatul de mostenitor al unchiului. Declaratia daca ati facut-o in termen legal este "expresa" si va ajuta foarte mult.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii gaby83 gaby83 Va rog mult sa-mi raspundeti daca declaratia mea scrisa de mina, data in termenul de obtiune succesorala semnata de doi martori tot din familie, prin care am ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)