Va rog mult sa-mi raspundeti daca declaratia mea scrisa de mina, data in termenul de obtiune succesorala semnata de doi martori tot din familie, prin care am declarat sa nu instrainez partea mea de mostenire ramasa dupa unchiul meu si ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a ucestuia sa locuiasca in casa si sa foloseasca bunurile cit timp este in viata, valoreaza ca act acceptare a mostenirii. Dupa decesul unchiului sotia sa m-a rugat sa fac aceasta declaratie ca sa fie ea sigura ca nu voi vinde nimic, eu fiind singura mostenitoare a unchiului fratele mamei, in concurs cu sotia sa. Am facut aceasta declaratie in 1987 in 2 exemplare cu indigo, exemparul cu indigo raminind la mine.L-as putea folosi in Instanta ca dovada de acceptare a succesiunii dupa unchiul meu, succesiunea inca nu s-a dezbatut iar sotia sa a decedat de 3 ani. Va multumesc. Cu stima
Are mostenitori nepoti dar de trei ani de cind a decedat sotia unchiului respectiv matusa lor nici unul nu si-a manifestat dorinta de a dezbate mostenirea dupa ea mai ales ca i-am chemat si in instanta in calitate de parati/mostenitori, intr-un dosar in care am solicitat dezbaterea succesiunii dupa unchiul meu, proces pe care l-am pierdut datorita faptului ca nu am putut face dovada acceptarii succesiunii dupa unchiul meu in termenul de obtiune succesorala. Am dat o declaratie de acceptare a succesiunii in 2012 dar nu a fost luata in considerare de catre instanta, deaceea m-ar interesa sa aflu daca acea declaratie ar valora ca act de acceptare tacita a succesiunii.