Buna ziua, va rog mult sa-mi raspundeti daca declaratia de accceptare a succesiunii data de mine dupa rermenul de obtiune succesorala este valabila si va fi luata in considerare de catre instanta. Va multumesc
Va multumesc mult domnule avocat pentru raspuns. Am facut o declaratie in 1987 la un an dupa decesul autorului meu (unchiul meu fratele mamei), in care m-am obligat ca nu voi instraina nimic din partea de mostenire ce mi se cuvine cit timp sotia unchiului este in viata. Declaratia am facuto in doua exemplare cu indigo semnata de doi martori din familie, exemparul cu indigo raminind la mine iar celalalt l-am dat sotiei unchiului ca asa a vrut ea sa fie sigura ca nu voi vinde bunurile ramase mostenire dupa unchiul meu. Aas putea folosi aceasta declaratie in Instanta ca dovada de acceptare a succesiunii? Succesiunea inca nu s-a dezbatut eu nefiind niciodata citata de un notar sau secretar in vederea dezbaterii succesiunii. Sotia unchiului a decedat de peste 3 ani si nici dupa ea mostenitorii ei (nepotii) nu au dezbatut succesiunea. Va multumesc. Cu stima
Va puteti folosi de inscrisul respectiv in cadrul unui proces dar va trebui sa dovediti ca ati primit anumite bunuri din mostenire ,fapt ce echivaleaza cu o acceptare tacita a succesiunii.Incercati sa solicitati o consultatie unui av care ascultand situatia dvs va poate indruma .
Acceptarea mostenirii
gaby83
Va rog mult sa-mi raspundeti daca declaratia mea scrisa de mina, data in termenul de obtiune succesorala semnata de doi martori tot din familie, prin care am ... (vezi toată discuția)