Va rog sa-mi spuneti daca mai exista o sansa de a obtine o mostenire dupa 28 de ani daca nu s-a dezbatut succcesiunea si de curind a aparut testamentul olograf? Cit timp este valabil acest testament? Nu se prescrie? Mai se pate face ceva in instanta?
Intrucit mai exista doar un mostenitor in virsta (in prezent decedat) care vroia sa ramina in casa, inca in termenul de obtiune succesorala i-am facut o promisiune de mina semnata doar de mine in care m-am obligat ca nu voi instraina partea mea din mostenire cit va trai el. Am facut aceasta promisiune in doua exemplare cu indigo dupa cum a vrut el ca sa fie linistit iar exemplarul cu indigo l-am pastrat eu.
Pot folosi aceasta promisiune in instanta ca act de acceptare a succesiunii daca este scris si semnat doar de mine fara martori? Va multumesc cu respect.
ce s-a intamplat cu originalul promisiuniii dvs scrisa pe indigo?
dupa parerea mea exista sanse in istanta. testamentul oograf nu se prescrie, trebuie doar sa faceti dovada ca ati acceptat succesiunea in termen.
Va multumesc pentru raspuns, originalul promisiunii l-am dat celuilalt mostenitor mie mi-a ramas doar exemplarul cu indigo care este singura dovada pe care o am ca am acceptat succesiunea in termen.
Acceptarea mostenirii
gaby83
Va rog mult sa-mi raspundeti daca declaratia mea scrisa de mina, data in termenul de obtiune succesorala semnata de doi martori tot din familie, prin care am ... (vezi toată discuția)
Testament
gaby83
Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am intrat din ianuarie 2014 in posesia unui testament olograf la care am facut o expertiza grafoscopica din care ... (vezi toată discuția)