avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa închei asigurari ºi sa fac comenzi la o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa închei asigurari ºi sa fac comenzi la o firmã de cosmetice in timpul concediului pentru creºterea copilului?

Buna ziua.
Ma numesc Andreea, am o fetita de 7 luni pentru care ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 1 an.
Eu sunt agent la o firma de asigurari si reprezentant la o firma de cosmetice
Tocmai am aflat ca in concediul de ingrijire nu as avea voie sa fac niciun fel de asigurari, indiferent de felul lor si nu as avea voie sa fac comanda de produse indiferent daca le-am comandat pentru mine.
In concediul de crestere a copilului am intrat pe data de 11 decembrie 2012, pe 19 decembrie 2012 am facut o comanda la firma de cosmetice pentru mine, valoare de 78 lei si in februarie 2013 o alta comanda in valoare de 137 lei.
La firma de asigurari am facut in februarie 2 asigurari, in martie 3 asigurari, in mai 2 asigurari pentru care am castigat o suma de 65 lei pentru toate.
Astazi am aflat de la personalul de la primarie ca daca am facut asigurari o sa trebuiasca sa dau banii de pe indemnizatie inapoi in lunile in care am avut venituri.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece castigul pe care l-am realizat este foarte mic in comparatie cu indemnizatia, iar daca stiam acest lucru de la inceput nu mai faceam niciun fel de asigurare.
Va multumesc!

Ma gandesc ca poate exista si in aceasta situatie o lege similara cu cea de la somaj in care spune ca daca valoarea venitului este mai mica de 500 lei atunci plata somajului continua.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Asta inseamna ca trebuie sa ma intorc la servici de acum?
Ca indemnizatia pentru cresterea copilului ar trebui sa inceteze?
Spuneti-mi va rog cum e mai bine sa fac, daca se poate
Multumesc
1. Veniturile obtinute din activitatea de agent asigurari sau din comercializarea produselor comandate firmelor de care amintiti sunt venituri profesionale impozabile si, indiferent de marimea veniturilor respecvtive, ele nu se pot cumula cu indemnziatia pentru CCC.

2. Daca intrati pe
www.avocatnet.ro/content/for...
veti vedea raspunsul primit de la Ministerul Muncii de o doamna in situatia dvs.
Va comunicam ca in perioada in care beneficiati de indemnizatia pentru cresterea copilului nu trebuie sa realizati venituri din salarii, sau asimilate salariilor.
Daca achizitonarea de produse nu va aduce venituri, nu exista nici o restrictie.
In cazul in care o perioada veti realiza venituri, plata indemnizatiei se suspenda in acea perioada.

Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie amelia20100 amelia20100 buna ziua, as dori sa stiu cum se face calculul indemnizatiei de crestere copil tinand cont ca eu ultimile 4luni de sarcina am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si concediu crestere copil pentru cel de-al doilea copil kamytza01 kamytza01 buna ziua. sunt mamica unui baietel care pe 3 iulie 2011 implineste 2 ani. ca urmare am fost la serviciu sa depun acea cerere de incetare a suspendarii ... (vezi toată discuția)
Prestare activitate cu durata limitata pe perioada somajului uri uri In prezent sunt somer cu indemnizatie. Am o oferta de lucru pe o durata de 2 saptamani intr-o tabara de copii. De catre asociatia care organizeaza tabara mi se ... (vezi toată discuția)