avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante in cazul decesului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante in cazul decesului

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Cu ani in urma sotul meu a facut mai multe credite la diferite banci in nume personal, fara stirea mea. A achitat un numar de rate dupa care a incetat platile . O parte din ele au fost date catre executorul judecatoresc si achitate prin poprire pe pensie, o parte au fost cedate catre recuperatori care ameninta cu executarea silita.
In urma cu 3 saptamani sotul a decedat .
Va rog sa-mi spuneti ce am de facut de acum inainte - sa trimit copie dupa certificatul de deces , sa iau legatura cu ei - pentru ca eu nu m-am folosit de banii imprumutati si nici nu am semnat vreun contract,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:08, 17 Iunie 2013
Creditorii, pe cale oblica, pot accepta succesiunea dupa defunct si pot proceda la dezbaterea succesiunii si la iesirea din indiviziune.

Mostenitorii care accepta activul succesoral accepta si pasivul acestuia, din patrimoniul defunctului urmand a fi indestulata creanta datorata.

Buna seara,
Am primit din partea unui executor judecatoresc ( pe numele sotului decedat pe 25.aprilie 2013) o instiintare privind masura popririi, prin care se aduce la cunostinta faptul ca s_a dispus infiintarea popririi asupra conturilor detinute.^ Titlul executoriu in temeiul caruia a fost formulata cererea de executare este reprezentat de de contractul de credit bancar pentru persoane fizice X din 25.03.2008 ^,dar nu este mentionata banca la care a fost facut creditul . De asemenea este mentionata suma datorata plus cheltuielile de executare silita , la solicitarea creditoarei X S.a,R.L,cu sediul ales la SC firma de recuperare ,prin imputernicirea apostilata.
Nu inteleg nimic! Creditul a fost facut la o banca,Banca a vandut creanta firmei de recuperare. Cine este creditoarea X SRL?
Va rog sa ma luminati si sa _mi spuneti ce trebuie sa fac .
Multumesc.
Faceti contestatie la executare, mentionati ca debitorul a decedat. trebuie ca inainte de a demara executarea executorul sa notifice mostenitorii in legatura cu executarea.
X SRL e probabil firma de recuperari creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor decedat, fara masa succesorala, cu act v-c imobil revocat paulian catinf catinf Buna ziua. Intr-un dosar de executare, debitorul are infiintata o poprire pe venit (pensie). Singurul bun urmaribil, un imobil, este instrainat prin v-c cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune atacata de creditori relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Sotul meu a decedat in urma cu 2 luni, iar mostenitori sunt eu si fiul nostru, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme: 1.Care este ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu niste detalii referitoare la dezbaterea unei succesiuni. Speta este urmatoarea. X, unic mostenitor al parintilor ... (vezi toată discuția)