avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt, pe nedrept, de catre directorul bancii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt, pe nedrept, de catre directorul bancii la care sunt client.

Buna ziua,
Acum cateva zile m-am dus in banca la care sunt client pentru a efectua diverse plati. Dupa cateva ore, dupa ce am ajuns acasa, sunt contactat pe telefon de catre una din casierele bancii, care, fara prea multe explicatii ma acuza de furtul a 500 de ron. Am incercat sa-i explic ca nu am nimic in comun cu ceea ce spune si ca sunt acuzat pe nedrept. Dupa cca. o ora, sunt contactat de directoarea bancii, care, la randul ei, cu un stil foarte arogant mi-a adus aceleasi acuzatii, eu sustinandu-mi nevinovatia continuam sa fiu acuzat pe nedrept. Nefiind din aceeasi localitate cu sediul bancii, am ramas de acord cu directoarea sa ne intalnim a doua zi, pentru eventualele clarificari. Insa, dupa cca. doua ore, sunt contactat de casiera, cerandu-si scuze, spunand ca au gasit banii.
Intrebarea mea e: in cazul in care vreau sa dau banca in judecata, ce sanse de castig as avea, tinand cont de faptul ca toate acuzatiile au fost facute prin telefon, eu neavand martori? Cum as putea sustine toate aceste nedreptati in fata unui judecator? Sunt un domn care, la cei 59 de ani pe care ii am, de hotie nu am fost acuzat niciodata. Sunt o persoana simpla, umila dar nu hot!!!
Multumesc anticipat,
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ytrewq , utilizator 13:07, 20 Mai 2013
Orice sustinere trebuie dovedita in fata instantei.
Ati putea sa discutati cu ei sa va despagubeasca pentru stresul creat.

Le puteti spune si de proces.
Este insa greu de spus cat v-ar acorda instanta in acest caz daca veti dovedi ceea ce sustineti.
Eu as fi curios daca ar fi corecti si ar recunoaste ca v-au invinuit pe nedrept.
Va sugerez sa demarati procedurile de mutare a conturilor la o alta banca, sau macar alta sucursala/ agentie.
Cum posturile lor depind de numarul de clienti pe care ii au, s-ar putea sa ii doara mai rau ...
Solicitati explicatii in scris.
Ce fel de banca e asta la care clientii au posibilitatea de a fura?
Am scos si eu bani de la banca si chiar sa fi vrut nu puteam fura fiindca nu aveam acces la bani (nu erau la indemana mea ca sa ii pot lua).
Cel mai bine e sa schimbati banca daca se poate.
Ce puteti sa le faceti, in afara de transferarea conturilor este o reclamatie la OPC. Acolo nu vi se cere sa dovediti ceva.
Desigur, vi se va raspunde ca nu aveti dreptate dar cei de la banca vor trebui sa dea spaga pentru asta si o sa ii doara sigur.
printr-o scrisoare, formulata in termeni civilizati, reclamati celeintamplate superiorului directorului care v-a jignit si depuneti plangerea la registratura bancii.
banii se numara la ghiseu si nu se striga hotul daca nu e cazul, sunteti client prin urmare nu aveti voie sa pierdeti.
in 30 de zile trebuie sa primiti un raspuns in care vor figura termenii precum scuze, regrete, promisiuni de a nu mai face etc, lucruri ce nu costa si nu se contabilizeaza si nu le provoaca pierderi directe.
actul II, mutati conturile la altii mai cumsecade, daca gasiti asa ceva, poate castigati ceva si la dobanzi sau comisioane.
prin a povesti la cat mai multi poate va afla si banca ce inseamna reclama negativa promovata de la persoana la persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

plata card dublata drnescu drnescu Vreau sa va aduc la cunostiinta urmatoarea situatie: Pe data de 05 10 2012 am facut o plata cu cardul in hipermarchetul *** in valoare de 400 lei ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? skol skol buna dimineata,nici nu stiu cum sa incep pt ca de cateva zile nici numai pot gandi de suparare.am fost la banca sa p[latesc rata si erau 2 operatori un baiat ... (vezi toată discuția)
Banca mi-a pus bani in cont Toropal_Ionut Toropal_Ionut Mi-am facut o refinantare(in luna Decembrie 2013) si dupa terminarea tranzactiei am ramas cu o suma de aproximativ 19500ron.Cand m-am dus sa verific avem cu ... (vezi toată discuția)