avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi libera platita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi libera platita

Buna ziua . Va rog sa mi spuneti de cite zile libere platite beneficiez pentru a ma prezenta in fata instantei intrun proces penal. Mentionez ca la serviciu
mi sa spus ca beneficiez de o singura zi . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 18 Mai 2013
De nicio zi libera platita , intrucat nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva.
Legea nu-l obliga e angajator sa-l invoiasca pe salariat in zilele de judecata.
Acesta poate sa-si faca cerere de concediu fara plata sau cerere de CO , iar prejudiciul cauzat pentru lipsa la serviciu il poate recupera de la partea care l-a citat ca martor , urmand ca aceasta sa-l recupereze de la partea care a pierdut procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la un proces noiklosa noiklosa Buna ziua, Am cautat in legislatia muncii si nu am gasit un raspuns la urmatoarea problema. Sora mea intentioneaza sa actioneze in justitie cf 554/2004 ... (vezi toată discuția)
Zi libera platita pt prezentare in instanta berceanu berceanu Pentru prezentarea in instanta de judecata a unui angajat, compania este obligata sa ii ofere zi libera platita angajatului respectiv? Daca raspunsul este da, ... (vezi toată discuția)
Pontaj angajat cu mandat de aducere minnie84 minnie84 Buna ziua, Am un angajat care a lipsit de la lucru doua zile si mi-a adus o copie dupa un mandat de aducere pe numele sau. Intrebarea mea este cum il ... (vezi toată discuția)