avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cic

Buna! Urmeza sa imi prelungesc co de crestere a copilului de la 2 la 3 ani, datorita unei afectiuni usoare - astm bronsic- a copilului, care se incadreaza in cele pt care se poate aplica extinderea concediului - cred cz intra in ctg copil cu handicap. Intrebarea e dc, aflata in acest tip de concediu, pot duce copilul la gradinita la varsta de 2 ani? Exista vreun impediment legal din acest pct de vedere?
Precizez ca discutam de o gradinita provata nu una de stat, nu stiu dc are vreo importanta, dar mentionez acest lucru.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
adribb8, utilizator
Cel mai recent răspuns: adribb8 , utilizator 13:38, 19 Mai 2013
Asmtul bronsic nu este o afectiune usoara...chiar deloc...
Nu exista o lege care sa va interzica sa duceti copilul la o gradinita privata, chiar daca este incadrat intr-un grad de handicap.
Multumesc pt raspuns! Ma refeream la faptul ca forma de astm este una usoara. Deci pot sa inteleg ca, cu toate ca raman acasa cu copilul, acesta fiind scopul concediului, pot sa il duc la gradinita? Multumesc!
Scopul CCC nu este de al duce pe copil la gradinita .
Nu asta era intrebarea mea. Ci, daca din pct de vedere legal exista vreo restrictie in acest sens. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astm bronșic alergic- handicap Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. Va rog sa îmi transmiteți ce demersuri se fac in vederea încadrării in grad de handicap (cu tot ceea ce presupune acest lucru), a unei persoane ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere si ingrijire copil cu handicap accentuat HRBP HRBP Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: La compania in care lucrez avem o angajata care a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si alocatie cic pana la 3 ani mela2008 mela2008 Buna ziua. Am un baiat nascut in 25.01.2011 si am optat pt CIC de 2ani,in acelasi timp am beneficiat de o indemnizatie de 1200 lei si alocatie de 200 lei. Din ... (vezi toată discuția)