avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce demersuri sa mai fac pentru obtinerea titlului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce demersuri sa mai fac pentru obtinerea titlului de proprietate?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce demersuri sa mai fac la primarie pentru obtinerea titlurilor de proprietate pentru o suprafata de 10 ha formata din aproximativ 19 parcele. Eu am mostenit de la bunicul meu aceasta suprafeta prin dezbatere succesorala- certificat de mostenitor - am depus mai multe cereri pentru solutionare, la ultima depusa in 2011 mi s-a solicitat sa le identific, am identificat 5 parcele in prezenta unui reprezentant al comisiei de fond funciar, celelalte parcele nu le pot identifica, eu nu locuiesc in acea localitate si nu cunosc parcelele, binevoitori nu am gasit ca sa ma ajute sa le identific. Primaria mi-a comunicat ca pana nu identific intreaga suprafata revendicata nu are cum sa o inscrie in fisa de punere in posesie. Un alt aspect la care face referire este"datorita modificarii legislatiei in domeniul eliberarii titlurilor de proprietate fisele de punere in posesie trebuie sa fie insotite de planul de situatie al parcelelor, planul de incadrare, parcelele masurate, delimitate in format digital..."
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa obtin titlurile de proprietate, totodata sa imi spuneti daca sunt obligat sa platesc impozit pe acest teren, eu nu l-am folosit si nici nu am imputernicit pe nimeni sa il foloseasca.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: colceriumari-bv , utilizator 13:24, 19 Mai 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Va sfatuiesc sa formulati o notificare somatie adresata primariei prin care sa solicitati identificarea parcelelor si punerea in posesie. Ei ar trebui sa stie mai bine decat oricine unde sunt situate acele parcele cu vecinatati avand in vedere ca ei detin registrele agricole si cele vechi si cele noi.
2. Da, trebuie sa platiti impozitul.
3. Treaba cu harta digitala este tare nelamurita.
De principiu ea ar trebui facuta la nivelul intregii comune cu identificari ale terenurilor. Primariile se prevaleaza de faptul ca nu au bani pentru a angaja un expert topo care sa intocmeasca aceste harti si asteapta sa aiba bani.
In unele situatii locuitorii au pus mana de la mana si au angajat un astfel de expert si si-au facut treaba. Legea e clara si suna cum spune primaria dar ....
av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Da, primaria motiveaza...am incercat sa renunt la 4 ha (compuse din parcele mici) in ideea ca o sa obtin titluri pentru diferenta de 6 ha dar nu am avut succes, detin si o adeverinta eliberata de primarie cu intreaga suprafata la care exista o anexa fara stampila cu denumirea locurilor unde se afla aceste parcele, dar se pare ca acestea au fost atribuite altor persoane.
Ma gandesc ca ultima solutie va fi sa deschid o actiune in instanta si poate ca atunci o sa gaseasca parcelele si poate o sa imi plateasca si despagubiri pentru tergiversare in mod voit, in ideea ca o sa renunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

refuz oficiu cadastru dan_t dan_t Buna ziua, Detin un titlu de propietate (pe numele mamei decedate) pt un teren in comun cu inca 2 rude. Am deschis un proces de iesire din indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Greseli in titlu de proprietate agromav agromav arenda cca 100 hectare,in tarlaua x,parcela y sunt 2 proprietari cu acte in regula(adica,in tarlaua x,parcela 1,o persoana cu suprafata de 0.50 ha,si alta ... (vezi toată discuția)
Lipsa teren la punere in posesie radu16 radu16 buna ziua ,,,am o problema de fond funciar.. detin un T.P . eliberat legal pe un teren extravilan , ... (vezi toată discuția)