avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxa inchidere cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxa inchidere cont

Buna ziua!

Am un cont curent deschis la Banca si as dori sa il inchid, nu mai am nevoie de el, dar in momentul in care am solicitat inchiderea lui mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa achit o taxa de 15 euro.
M-am tot interesat pe internet, dar parerile despre "legalitatea" acestui comision sunt impartite.

Pana la urma este legal perceput acest comision de catre banca? In momentul deschiderii contului nu am fost informat de un eventual comision de inchidere/reziliere.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 19:50, 19 Mai 2013
Uitativa in contractul pe care l-ati semnat cu banca daca este prevazuta undeva acea clauza.
Acelasi lucru l-am patit si eu la Banca Transilvania, pentru ca nu am alimentat contul perioada indelungata fiindca nu mi-a trebuit, ei au perceput un comision pentru intretinere, iar suma din cont fiind 0 cand am vrut sa inchid contul imi cereau sa achit 80 de lei. Am gasit o rezolvare relativ simpla, astfel fiindca ei ma tot sunau ca sa inchid contul si fiindca mi-au cerut sa achit acea taxa, nu l-am mai inchis si l-am lasat asa. :)) La urma urmei nu au mai zis nimic ca nu au ce face. S-ar putea sa nu pot face alt cont la ei daca imi trebuie, insa exista destule banci in Romania :D
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
LuchianSeb, utilizator
Nu am primit nici un contract in momentul deschiderii contului
S-ar putea sa fie vb de comision de administrare neplatit si nu de comision de inchidere cont. De asta inca n-am auzit.
Nu este nici un comision de administrare neplatit. [editat] . Inca banii ii am in contul Bancii, toate comisioanele de administrare sunt achitate la zi.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Nu ati primit pentru ca nu ati cerut, insa cu siguranta ati semnat ceva cand ati cerut crearea si deschiderea acelui cont curent. :) Actele pe care le-ati semnat la inceput reprezinta mai mult ca sigur contractul. Puteti si acum sa le cereti o copie. Sa va uitati pe ce este semnatura dvs. si pe ce nu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare cont TudorB TudorB Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision ... (vezi toată discuția)
Cine suporta valoarea comisionului perceput de banca pentru incasarea sumelor din poprire - executare silita ? gheorgheangelica gheorgheangelica Banca Transilvania mi-a perceput un comision de 5 Ron pentru incasarea in contul meu ( creditor) a sumei virate din contul de executorului judecatoresc. Cine ... (vezi toată discuția)
Recuperare comision acordare credit augustinsavescu augustinsavescu Buna ziua! Va solicit ajutorul in doua probleme pe care le intimpin cu un Banca: Am contractat in anul 2008 un credit ipotecar pt achizitia unui imobil dupa ... (vezi toată discuția)