avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrare audio in dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrare audio in dosar penal

buna seara intrun dosar penal se poate lua ca proba o inregistrare audiu?daca inregistrarea contine o marturisire cum ar fi adevaratul faptas ?sotul meu a fost condamnat la 5 ani pentru fapta care o alta pesoana a facuto si de 3 sapatmini l-am gasit pe adevaratul faptas care zice clar ca el a facuto si nu sotul meu.ce ma invatati sa fac ?cum pot obtine audienta la ministerl justitiei?
Simpla recunoastere nu este suficienta.
Ar fi necesar sa luati legatura cu un avocat mai inainte de a merge sa faceti sesizarea si apoi sa va sustina demersurile.
Este foarte complicata situatia si trebuie mai intai vazut dosarul sotului de avocat.
Puteti actiona si aiurea dar sansele sunt mici daca nu este dubioasa condamnarea sotului si care a avut la baza probe.
Aveti f putine sanse. Depinde de modul in care a fost instrumentat dosarul sotului. Daca acest dosar contine probe indubitabile prin care sotul dvs este legat de fapta pt care a fost condamnat sansele sunt zero.
Orice proba trebuie sa fie obtinuta in mod legal. Inregistrarile audio-video au un regim de reglementat de obtinere. Presupunand ca ar fi luata in considerare inregistrarea de care dispuneti, asa cum spune si dl avocat Lascoschi, simpla recunoastere sau marturie nu este suficienta, ea trebuie coroborata cu alte probe si mijloace de proba, legal constituite, prin care sa se dovedeasca vinovatia cuiva.
Oricum, este neaparat necesara studierea dosarului de catre un avocat.
in dosar procurorul si politistul zice ca sotul a fost sun nume fals si ca a semnat un contract iar .in inregistrare zice aceasta persoana ca el a fost cu acest nume si nici decum sotul meu .si ca tot el a vazut cine a semnat ca el a fost acolo si nu sotul meu ar trebui luat in considerare?
Ca sa va faceti o idee, martorii nu sunt luati in seama in caz de revizuire.
Martorii puteau fi audiati mai inainte de a fi condamnat definitiv.
Nu sunt de-acord cu d-voastra.Faceti revizuire pe motivul "s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei".Trebuie sa fie fapte sau imprejurari noi necunoscute de instanta la data judecarii cauzei care sa duca singure sau prin coroborare cu alte probe la dovedirea netemeiniciei hotararii de condamnare.Probele trebuie sa fie noi,iar nu mijloacele de proba prin care s au administrat probele deja cunoscute.Revizuirea reprezinta o reexaminare in fond a cauzei pe baza probelor noi.Revizuirea in favoarea condamnatului se poate face oricand(deci nu aveti un termen).Aveti chiar si d-voastra legitimitate procesuala (in caz ca sunteti sotia) de a cere revizuirea hotararii de condamnare a sotului.Daca stiti ca asta este adevarul care l-ati spus mai sus,ar trebui sa actionati in consecinta,ptr ca nimeni nu merita sa stea inchis nevinovat ptr.o eroare judiciara,cum nimeni nu merita sa stea nepedepsit ptr. incalcarea legii.

Alte discuții în legătură

Ajutor! justitie? sau bataie de joc !!!????? condamnat fara sa fiu vinovat , darisdinu darisdinu sant un om obisnuit care ma cofrunt cu un caz penal greu ; am fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru un furt fara sa fiu vinovat stiu ca va este greu de ... (vezi toată discuția)
Revizuire dosar penal aleale88 aleale88 buna ziua un prieten bun a primit 5 ani are 3 capete de acuzare legea 280 ind.2 Lg.31/90 cu 74 al.2, 76 d C.p si art 215 alin 1235 si este in penetenciar din ... (vezi toată discuția)
Revizuire.. cristina_12 cristina_12 buna seara!! ce sanse sunt pentru acceptarea cererii de revizure a unei hotarari judecatoresti definitive?Am consultat 3 avocati si am primit 3 pareri ... (vezi toată discuția)