avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire dosar penal

buna ziua un prieten bun a primit 5 ani are 3 capete de acuzare legea 280 ind.2 Lg.31/90 cu 74 al.2, 76 d C.p si art 215 alin 1235 si este in penetenciar din martie 2013 ,acuma avem dovezi clare ca nu este vinovat de inselaciune martori noi si inscrisuri ,concubina lui a facut o plingere la parchet cu art 222 dar a facuto si in numele lui ,adica alin 5 si plingerea penala a cazut axact la dna procuror care a fost de instanta pe fond tribunal si la citat la penetenciar si adus intro zi de vineri si la intrebat daca este de acord sa fie plingerea concubinei ca si o cerere de revizuire si el a zis ca da si dat declaratie ca e de acord dar sa se ia in considerare probele exostente la dosar cit cele noi si dna procuror ia cerut restul probelor dar pina luni deci ia dat la dizpozitie wechendul si chiar luni a trimis dosarul direct in instanta avem deja camera si data de 05 sept primul termen nu stim ceo sa fie .suntem mirati ca numai trece prin camera de consiliu cu cine am vorbit a zis sa renunte la acest dosar si sa faca o cerere de revizuire clara cu toate probele fiind-ca trebuie in parchet si pe urma in instanta oare avem sanse mai mari sa se aprobe ca este direct judecata?se poate sa ramina declaratia lui si pe data de 6 sa mai vina cu complectari adica cerere de revizuire si probe?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:32, 29 August 2013
Inscrisurile pot ajuta martorii nu se stie daca vor fi audiati.
Martorii nu se iau in seama in caz de revizuire.
Ar fi bine sa aveti avocat angajat deoarece este foartte complicata situatia.
in care sens e complicata?ca numai trece prin camera de conslui sau?ati mai avut asemenea caz de revizuire?de asta nu stim cum e mai bine sa lasam sa se judece mie teama ca se respinge din motivul ca nu e cerere de revizuire clara ceruta dar parchetul a trimis in instanta dosarul cu art 399 al 1 suntem intro situatie dificila nu stim cum e mai bine daca depune probele pe data de 5 si nu isi retrage sa-r putea respinge si numai folosim probele altadta ?e mai bine ca se judeca in instanta si nu in camera de consiliu?
Probele se depun anterior judecatii.
Va pot spune ca nu am deschis nicio revizuire pentru vreun client si va pot spune ca la toti care le-am dat verdict nefavorabil au pierdut.
Cred ca acum e mai usor sa intelegeti cat e de complicat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot de pune sesizare la parchetul general sau csm? amales amales buna seara in mai 2013 am depus plingere la parchet conf art 222 dar aveam si dovezi cu posibili autori al fapeti pentru care este condamnat fostul sot dar dna ... (vezi toată discuția)
Judecat fara drept de aparare monicm81 monicm81 fratele meu este arestat si condamnat definitiv.el a depus o cerere de revizuire in luna februarie.acum a primit la camera o pronuntare in care spune ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio in dosar penal aleale88 aleale88 buna seara intrun dosar penal se poate lua ca proba o inregistrare audiu?daca inregistrarea contine o marturisire cum ar fi adevaratul faptas ?sotul meu a ... (vezi toată discuția)