avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit primarie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit primarie

Am fost zilele trecute la Primarie pentru a-mi plati impozitul pe casa si teren si am constatat ca imi cam incarca suma... motivul ar fi gunoiul care il baga in plata fortat indiferent daca are cum sa ajunga masina sa l ridice sau nu...
Dupa ce am facut presiune asupra lor sa mi recalculeze, a iesit cu 100 lei mai putin la totalul care il aveam de platit. Dar, pe 2013 impozitul fiind de la 108 lei (2011, 2012) la 200 lei si banuiesc ca din nou am si banii pe gunoi cumulati.

Unde pot sa ma adresez pentru a vedea sau calcula exact suma reala?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:31, 23 Mai 2013
Pe situl primariei sau al consiliului local trebuie sa gasiti afisata si hotararea de aprobare a taxelor si impozitelor pentru anul 2013.
Sau la ghiseu, cu pixul si hartia, notati:
- cat este impozitul pe casa
- cat este impozitul pe teren
- cat este taxa gunoi
- cat este taxa voluntariat
- cat este ...alte taxe, difera de la primarie la primarie.
Apoi, le calculati in liniste si vedeti daca va fura sau nu!
Pentru a stie exact cat datorati pt fiecare bun in parte, este suficent sa cereti o nota de plata, unde apar impozitele defalcat pe bunuri, debitul si majorarile(fiind vorba de 2011-2013). Daca nota de plata vi se pare incarcata puteti face o cerere in care cereti sa vi se comunice debitul si majorarile, defalcat pe fiecare an si pt fiecare bun in parte. Au termen intre 30-45 de zile sa va raspunda. Puteti mentiona in cerere ca deja ca urmare a unei recalculari, impozitul dvs a scazut cu 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit si taxe la primarie AlinaRahau AlinaRahau Buna ziua, detin impreuna cu sora mea , in indiviziune, o proprietate ( teren si casa ), pentru care avem declarate la primarie doua roluri - caota parte 50 % ... (vezi toată discuția)
Taxa de ecologizare Ricilina Ricilina In 2008 am achizitionat o locuinta intr-o comuna foarte apropiata de oras..iata ce impozite am platit: 2009:impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit teren artemys artemys Buna ziua, Am primit de la primarie instiinarea de plata a impozitului pe teren, o suma foarte mare. Cum pot obtine modul de calcul al acestuia? Conform ... (vezi toată discuția)