avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa concediu de crestere copil

Buna ziua!
O profesoara,salariata in unitatea mea scolara a ramas in concediu de maternitate incepand cu 01.05.2012. Copilul s-a nascut pe data de 05.07.2013. In continuare a rama in concediu de crestere copil pana la 1 an. Incepand cu 01.06.2013 isi reia activitatea la catedra. In anul 2012 nu a beneficiat de concediu de odihna(in vacanta de vara cf. Legii nr.1/2011) ,avand in vedere cele aratate mai sus. Dupa terminarea cursurilor , in vacanta de vara are dreptul la concediu neefectuat avand in vedere ca sunt ani consecutivi?
Va multumesc si multa sanatate!
Cel mai recent răspuns: turtuc , utilizator 09:52, 22 Mai 2013
Potrivit art.146 alin.3 C.mun., angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Prin urmare, in 2013 are dreptul si la CO neefectuat in 2012.
Multumesc si multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna restant dupa concediu de crestere copil emmay emmay Buna ziua! Doresc sa va cer sprijinul in urmatoarea problema legata de efectuarea concediului de odihna pentru anul scolar 2010-2011 , in actualul an scolar ... (vezi toată discuția)
Discutii diverse luminitafuleki luminitafuleki buna ziua!sunt educatoare titulara si as dori sa stiu daca dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului mai beneficiez de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)