Buna ziua,
sunt casatorita de 10 ani iar sotul meu are un copil dintr-o casatorie anterioara. Noi nu avem copii impreuna. In aceasta perioada parintii sotului au decedat si el a mostenit o proprietate(casa si teren) unde locuim impreuna de la inceputul casatoriei. Dupa ce s-a facut succesiunea sotul meu a devenit singur mostenitor si s-a intabulat pe numele lui. Parintii mei traiesc inca si de la ei eu nu am mostenit deocamdata nimic. As avea doua intrebari:
1. In caz de deces al sotului ce drepturi legale am asupra proprietatii pe care a mostenit-o de la parintii lui?
2. Daca dupa decesul parintilor mei copilul sotului meu sau sotul meu are vreun drept la mostenirea pe care o sa o primesc de la parintii mei?
Multumesc.
1. In calitate de sotie supravietuitoare a sotului dvs. (daca acesta decedeaza inainte) aveti un drept de mostenire in cote egale cu copilul sotului din casatoria anterioara.
2. La mostenirea ce va ramane in urma decesului parintilor dvs., sotul si copilul acestuia din casatoria anterioara nu au niciun drept.
imi pare rau ca ma amestec dar in prostia mea credeam ca in situatia dumneavoastra lucrurile stateau astfel; 1/4 sotia supravietuitoare si 3/4 fiul sotului pt ca imobilul este bun dobandit prin mostenire de sot de la parintii lui .
Parti succesiune, daca...
cyan
Daca unul din soti decedeaza iar parintii acestuia sunt ambii in viata si detin in proprietate un imobil, sotul supravietuitor impreuna cu copilul pot deschide ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot
ContSters93711
Buna ziua,
Urmatoarea situatie: sotul meu, este proprietarul unui apartament pe care l-a mostenit de la mama sa, in urma decesului acesteia, prin succesiune. ... (vezi toată discuția)