avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parti succesiune, daca...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parti succesiune, daca...

Daca unul din soti decedeaza iar parintii acestuia sunt ambii in viata si detin in proprietate un imobil, sotul supravietuitor impreuna cu copilul pot deschide succesiunea pentru partea care i-ar fi revenit sotului decedat daca ar fi supravietuit parintilor?
Care ar fi partile celor doi (sot supravietuitor, copil) in cazul in care sotul decedat mai are un frate?
Sotul supravietuitor poate solicita vinderea partii cuvenite lui si copilului (bineinteles, daca au dreptul la mostenire) si ce poate face daca socrii nu sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:19, 16 August 2013
Nu puteti cere succesiune dupa imobilul socrilor daca ei sunt in viata , succesiunea se deschide prin moarte.Bineinteles ca fiul dvs. vine la mostenire in numele tatalui , la decesul bunicilor in parte egala cu fratele sotului(daca socri nu instraineaza imobilul).Cat traiesc socrii nu puteti face nimic.
E bine de stiut si ca sotul supravietuitor la care va referiti acum, nu ii va mosteni pe socri, ci doar copilul in parte egala cu cumnatul.
In cazul in care un copil decedeaza inaintea parintilor sai si lass posteritate, adica copii, acei copii vin prin reprezentare la mostenirea buncilor lor, cand acestia vor trece la cele drepte, prin reprezentare. Reprezentarea opereaza numai la clasa 1 de mosrenitori, adica descendenti si la colateralii privilegiati. Deci Sotia nu va mosteni pe socrii, daca Sotul ei , fiul socrilor adica, ar muri inaintea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)