avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Externalizare servicii RU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Externalizare servicii RU

Buna ziua!
M-am reintors curand la locul de munca dupa concediul de crestere si ingrijire copil si mi s-a adus la cunostinta ca in perioada urmatoare serviciul de resurse umane si salarizare din firma in cadrul careia sunt angajata va fi externalizat. Imi poate fi desfiintat postul si voi fi trimisa in somaj chiar si in interiorul perioadei de 6 luni inc are lgal nu au voie sa ma concedieze, poate fi tratat acest aspect ca si reorganizare a firmei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorache_alyna , utilizator 12:29, 20 Mai 2013
Dificultatile economice prin care trece firma, transformarile tehnologica, reorganizarea activitatii ssau defiintarea postului ,reorganizarea judiciara si falimentul pot constitui motive legale ptr care un angajator poate concedia o mama reintoarsa in activitate, in decursul celor 6 luni.

@ tudorache_alyna

In interiorul perioadei de 6 luni de zile puteti fi concediata numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
D.p.d.v. legal, reorganizarea judiciara inseamna mai mult decat o restructurare de posturi .

Termenul de 6 luni prevazut de art.25 alin.3 din OUG nr.111/2010 este prevazut ca durata maxima , insa angajtorul poate prevede un termen mai mic in reg.intern sau in ccm aplicabil.
Multumesc mult pt. lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O anagajata insarcinata poate fi concediata in cazul desfiintarii punctului de lucru al firmei ? scolarita2002 scolarita2002 As dori sa aflu daca o angajata care a anuntat angajatorul in scris ca este insarcinata poate fi concediata in cazul in care se defiinteaza punctul de lucru al ... (vezi toată discuția)
Preaviz valabil? Lapone Lapone Mi s-a dat un preaviz de desfiintare post de 20 de zile si am fost fortata sa semnez pentru a putea beneficia de cele doua salarii compensatorii, societatea ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de angajate insarcinate lexxy lexxy Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca in eventualitatea in care am depus documentele ce dovedesc starea mea fiziologica de graviditate, ... (vezi toată discuția)