Am mostenit impreuna cu fratele meu un apartment cu 4 camere;pana in prezent nu am reusit sa imi valorific partea, in momentul de fata fiind in proces de iesire din indiviziune. M-am gandit ca pana la terminarea procesului, sa inchiriez cuiva partea mea de apartament (2 camere), intr-un mod perfect legal,cu contract semnat la notar, insa fratele meu a schimbat yala de la intrare, iar eu nu mai pot intra in locuinta, nu pot prezenta camerele nimanui din afara... Ce ar trebui sa fac in acest caz? Sa ma duc la Politie? Daca semnez un contract de inchiriere, poate fratele meu sa se opuna acestui contract?
E foarte complicat faptul ca eu locuiesc in Arad, iar apartamentul este in Bucuresti, si nu am nici bani, si nici timp sa ma tot plimb pentru incapatanarea unora. Ce ma sfatuiti?
Mda... am observat aceasta reticenta la majoritatea oamenilor cu care am vorbit, la care am apelat: de la medici pana la educatoare, etc.
Intrebarea e: lasand la o partea reticenta politiei de a se baga in asa ceva, nu e totusi ilegal ca un proprietar sa interzica accesul in imobil al celuilalt proprietar? Ca eu una, nu am nici o reticenta sa intru in casa, care pana la urma este si a mea! Nu inseamna o incalcare grava a drepturilor? Nu ar trebui sa fie o linie, un prag, peste care daca treci mai si platesti (concret si legal)?
1) Poliția NU are bază legală pentru astfel de intervenții ;
2) Poliția NU poate ”împărtii” dreptatea (doar si numai instanta de judecată) : nu are acest drept, în schimb, politia poate ajuta pe cel în drept a transpune în fapt, spre exemplu o hotărâre judecatorească la chemarea executorului judecătoresc ;
3) ati putea să recurgeti la o Ordonanță președintială : aceasta ar putea solutiona cu celeritate dreptul dvs. de a pătrunde în acea proprietate încă în devălmășie.Am înțeles situatia delicată a dvs. dar si pentru Ordonanta președințială aveti de cheltuit ceva bănuți cu un BUN avocat.La final, fratele dvs., va fi obligat la cheltuieli de judecată.Ați putea recurge prin cerere la un avocat din oficiu si la scutiri a taxei de timbru si timbru judiciar dacă promovati o altă interventie în instanță, dacă aveti un salariu mic si nu puteti sustine un proces.