avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal- Politia Rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal- Politia Rutiera

Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost oprita de politie, in Adjud, pentru ca nu as fi acordat prioritate de trecere unui biciclist la o trecere de pietoni, fapt pentru care mi-a fost retinut carnetul.Mentionez ca pe sosea erau parcate masini de o parte si alta a drumului si e posibil sa nu fi observat biciclistul. Domnul politist a spus ca am fost filmata din spate, dar cand am cerut sa imi arate proba acesta a refuzat.
Intrebarile mele sunt: - cum pot face contestatie ( in procesul verbal nu este mentionat numarul si seria aparatului cu care am fost filmata)
-cum pot intra in posesia carnetului de conducere in cazul in care contest in instanta procesul verbal?
-contestatia pot sa o depun la judecatoria braila?
Cel mai recent răspuns: bundy220 , utilizator 00:39, 10 Martie 2009
impotriva procesului verbal se face plangere la judecatoria in raza teritoriala unde s-a savarsit contraventia. dupa ce faceti plangere trebuie facuta o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa. cu acest certificat vi se elibereaza permisul pana la solutionarea cauzei. asa cum am mai zis nu se poate judeca la Braila ci la judecatoria in raza careia sa savarsit contraventia
Contestatia nu merge depusa la Braila, de aici sa plece mai departe la Adjud, in ideea de a obtine acest certificat de grefa de la Braila , ca sa nu mai fac niste drumuri tocmai la Adjud?
Imi va folosi la ceva daca mentionez in contestatie ca in procesul verbal nu este mentionat numarul si seria aparatului cu care am fost filmata?
In calitate de contestator, dvs. trebuie sa dovediti contrariul faptei retinuta drept contraventie, in sarcina dvs., de catre agentul constatator.
Prin urmare, daca aveti cel putin un martor care sa confirme spusele dvs., aveti mai multe sanse sa vi se admita contestatia/plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei.
Contestatia se va depune la judecatoria din Adjud.
Puteti sa trimiteti plangerea la judecatoria Adjud, prin posta, scrisoare recomandata cu confirmare de primire, insa cu aceasta varianta, nu puteti obtine certificatul de grefa...Pentru certificatul de grefa trebuie sa mergeti personal sa il solicitati/obtineti sau va angajati un avocat care sa faca aceste demersuri pentru dvs.

Av. Cermak Iuliana
De regula in astfel de situatii trebuie sa existe semnatura biciclistului pe procesul verbal si codul numeric personal precum si numele acestuia.Notiunea de acordare de prioritate e interpretabila in functie de situatia data .Foarte important este daca biciclistul traversa pe linga bicicleta sau pedaland.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat gaanst gaanst Mergeam pe sos. Stefan cel Mare si ma trezesc la intersectia cu strada Lizeanu ca ma opreste o masina de politie care ma trage pe dreapta si agentul imi cere ... (vezi toată discuția)