avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa deces 1943 Chisinau
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa deces 1943 Chisinau

Buna seara, as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru obtinerea unui certificat de mostenitor pentru bunica mea in urma decesului tatalui ei, survenit in 1943. Sotia lui (mama bunicii) a murit in 1971 in tara - nu stiu daca are vreo importanta. Succesiunea in urma lui nu a fost dezbatuta niciodata iar ultimul domiciliu al lui a fost la Chisinau (desi decesul a avut loc intamplator la Piatra Neamt). Nu exista masa succesorala - toate bunurile au fost abandonate in 1944 la refugiu. Certificatul e necesar in baza OUG 10/2013. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: acpsov , utilizator 21:05, 20 Mai 2013
Buna ziua,
Din cate inteleg este vorba despre un certificat de mostenitor de pe urma bunicii decedate in anul 1943 in Cisinau.
Va trebui sa va prezentati la un notar din Basarabia (care, din pacate este alta tara) si sa solicitati acel act.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Buna seara, va multumesc pentru raspuns. de fapt este vorba de strabunicul meu - el a decedat in 1943. Bunica mea are acum 88 de ani si nu se poate deplasa acolo. Pentru procedura din Basarabia urmeaza sa ma interesez. Dar ar putea cineva sa imi spuna ce forma trebuie sa ia actul ca sa aiba valabilitate in Romania? Ca sa stiu ce sa cer la un notar din Chisinau....si sa ma asigur ca este utilizabil in fata autoritatilor de la noi sau in instanta. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã definitivã ºi irevocabilã care atestã calitatea de moºtenitor acpsov acpsov Buna ziua, pot solicita unei instante din Romania sa dea o hotarare care sa ateste calitatea de mostenitor a unei persoane in urma decesului parintilor - ... (vezi toată discuția)
Certificat calitate de mostenitor deces inainte de 1950 - ptr oug 10/2013 acpsov acpsov Buna ziua, in baza OUG 10/2013, ce completeaza (nu comentez...) L 290/2003, trebuie sa depun un certificat de calitate de mostenitor in urma tatalui mort in ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru obtinere certificat calitate mostenitor in instanta acpsov acpsov Buna ziua, imi trebuie un certificat de calitate de mostenitor dupa strabunicul decedat in 1943 si am dificultati in a gasi martori in viata care sa il fi ... (vezi toată discuția)