Am nevoie de o solutie pentru urmatoarea speta cu Registrul Comertului:
Doresc sa stabilesc sediul social al unui SRL intr-un apartament. Darea in folosinta se face prin contract de comodat. Insa exista urmatoarea problema cu apartamentul:
- in 1990 a fost cumparat de catre sot si sotie
- in 2004 acestia au divortat (fara partaj)
- in 2010 sotul a decedat
Mostenitorii pentru partea de apartament care nu revine fostei sotii, sunt doi copii, ambii fiind majori atat la data divortului, cat si la data decesului tatalui. Nu s-a facut succesiunea.
SRL-ul al carui sediu social urmeaza a se stabili in apartamentul in discutie este al unuia dintre cei doi copii mostenitori.
Intrebarile mele sunt:
1. Intre ce parti va fi incheiat contractul de comodat?
2. Se poate incheia acest contract, respectiv stabili sediul social, daca nu a fost facuta succesiunea?
Cei de la Registrul Comertului au solicitat o declaratie notariala din care sa rezulte acordul mostenitorilor, insa, atata timp cat succesiunea nu este facuta, niciun notar nu va intocmi o astfel de declaratie. Exista vreo modalitate prin care se poate face procedura cu Registrul Comertului, fara a se face succesiunea (In apartamentul respectiv, locuieste mama celor doi copii mostenitori si cel al carui SRL se va infiinta si nici mama, nici cei copii mostenitori nu doresc deschiderea succesiunii, intrucat nu se justifica costurile avand in vedere ca niciunul dintre cei ei nu doreste schimbarea situatiei de fapt)
Mergeti la notar si vedeti daca se poate face aceasta declaratie.
Intr-adevar contractul de comodat trebuie semnat de proprietari sau de mostenitorii acestuia.Eu nu vad utilitatea acestor declaratii daca contractul este semnat si de acestia.
"Intr-adevar contractul de comodat trebuie semnat de proprietari sau de mostenitorii acestuia" De acord, insa atata timp cat succesiunea nu este facuta, presupun c nu se poate vorbi de mostenitori dpdv legal.
Referitor la declaratii, am vorbit cu un notar care mi-a spus ca, atata timp cat succesiunea nu este facuta, poate intocmi doar niste declaratii ale celor cu vocatie de mostenitor, pe care ramane de vazut daca le vor accepta cei de la ORC.
Nu inseamna neaparat deschiderea unui punct de lucru, ci se poate opta pt activitate la terti. Solutia depinde de tipul de activitate care se va desfasura.
Cat priveste semnarea contractului de comodat, nu vad care ar fi impedimentele ca toti mostenitorii sa semneze acest contract - chiar daca nu este deschisa succesiunea. Le contesta cineva aceasta calitate? In plus vor avea si declaratiile notariale
Contract de comodat
adno
buna ziua !pentru a infiinta o firma - domeniul salon de coafura-frizerie ,nu detin spatiul ,urmeaza sa inchiriez un spatiu: pot incheia un contract de ... (vezi toată discuția)