In aprilie 2013 mama mea a murit ; apartamentul in care locuia dansa este cumparat de mine ( act de vanzare cumparare intre mine si mama ) in 1992 dar cu clauza de uzufruct viager pt. mama. Deci mama nu avea nimic de lasat mostenire. Trebuie facuta succesiunea, eu fiind singurul ei copil ( mentionez ca eu am doi copii majori )?
Nu vă trebuie niciun alt act cu privire la apartament. Este al dumneavoastră încă de la data încheierii actului cu mama.
Tot ceea ce trebuie să faceţi este să solicitaţi radierea din CF a dreptului de uzufruct, drept care s-a stins prin decesul uzufructuarului.
Dacă mama a lăsat alte bunuri imobile sau sume de bani în bancă, ori bunuri supuse înmatriculării, atunci va trebui să dezbateţi succesiunea pentru a le putea înscrie pe numele dumneavoastră sau pentru a putea ridica sumele de bani.
Cote mostenire
stelicad
Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
roxanaman
Buna seara am si eu o mare mare intrebare
In urma cu 3 ani eu si fratele meu am facut o succesiune pentru un apartament cu 3 camere lasat de parintii nostri. ... (vezi toată discuția)
Testament
stefanicalenuta
mama moarta in2010,tata ramas in viata,mostenitori 4 copii,tata face testament pe partea lui la una din fiice,(mentionez,nu sa facut succesiunea dupa,mama.un ... (vezi toată discuția)