avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informatii despre cartea de munca in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informatii despre cartea de munca in cazul demisiei

Buna ziua,

Intentionez sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez pt un nou job. Ceea ce vreau sa stiu este daca mai primesc inapoi cartea de munca, tinand cont de faptul ca nu se mai utilizeaza carti de munca. Am intrebat de mai multe ori persoana de la dep. de resurse umane si mi s-a raspuns ca toate cartile de munca ar fi retinute definitiv la casa de pensii, in prezent si pe viitor lucrandu-se cu adeverinte. Am insistat sa fiu lamurita dar nici persoana respectiva - surprinzator - nu stia sau nu vroia sa-mi raspunda. Ma puteti ajuta sa ma clarific? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 21 Mai 2013
Buna ziua,
Legal DA, daca nu este la ITM pentru scanare.
Oricum nu va mai este necesara.
av. Gabriel Klein Kiritescu
1. Care este prevederea ca ITM-ul scaneaza carnetele de munca ? ... incercati sa nu mai oferiti informatii eronate si care nu dau niciun plus de valoare discutiei.

2. Daca carnetul de munca este dus la Casa de Pensii la scanat atunci la finalizarea operatiunii acesta va fi returnat ITM-ului sau societatii care l-a depus.
Dvs aveti si posibilitatea de a solicitat Casei de Pensii restituirea carnetului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelucrare / scanare carte de munca CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Din anul 2009 n-am mai fost angajat cu, carte de munca. Pot sa ma duc acum personal la ITM pentru prelucrare si scanare? (vezi toată discuția)
Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)