avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj - recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj - recuzare judecator

buna ziua as dori sa stiu daca pot sa schimb judecatoarea care se ocupa de dosar pentru ca se comporta forte ciudat cred ca este de partea avocatei lui.ce trebuie sa fac.

multumesc astept sfaturi
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:03, 31 Mai 2013
Buna ziua,
Legal, daca aveti motive bine intemeiate, puteti solicita recuzarea unui judecator.
Motivele sunt cele prevazute de art. 41-47 C.Pr.Civ.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Stimat forumist,

Motivele de recuzare sunt necesar, totuși, să fie bine întemeiate. o simplă bănuială nu este suficientă.

Dacă este cazul, puteți invoca și motive derivate din interpretarea Art. 6.1 al Convenției Europene, observând și mecanismul de analiză a imparțialității furnizat de CEDO.

Un articol care sper să vă fie util este și cel publicat aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.
In ce sens se poarta ciudat? Ca nu prea inteleg... Dv. aveti avocat?
m ati intrebat in ce fel se poarta urat, eu am raspuns ca nu sunt deacord cu ce vrea fostul meu sot si dumnea ei a zis de ce nu vreau ,am spus ca vreau ce decide legea nici el nu i de acord cu ce vreau eu,si astept expertiza total mobile imobil si masina care este luata in rate si se afla la mine de 1 an el platind ratele de 1 an mi a zis de ce nu i dau autoturismul dar cei 5 ani din urma care sau platit impreuna nu se pun la socoteala si vrea sa i dau jumate din baini ce a platit pe un an este corect mie mi aluat introgatoriu lui nu acum tot mie trebuie sa mi ea ase e corect, ca ea va decide dupa art. din carte asta face legea mi azis nu sunt de acord sa vand casa am fetita de 15 ani in cat timp pot sa i platesc sulta sunt obligata in 30 dezile sau pot in rate sa i dau prin cont bancar luna de luna
multumesc astep sfaturi
Stimat forumist,

Motivele recuzării chiar îmi scapă. Din punctul meu de vedere, o recuzare nu ar fi oportună.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Art 108 ind 5 alin 3 reexaminarea amenzii judiciare si art.6.1 cedo eugen82 eugen82 Va cer opinia cu privire la procedura de reexaminare a amenzii judiciare reglementata de art.108 ind 5 alin.3 C.pr.civ. Se aplica art.6.1 al Conventiei si ... (vezi toată discuția)
Recuzarea judecatorului calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua am o problema. am initiat un proces pentru stabilirea unui program de vizita a fetitei mele , care se afla in grija fostei ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert judiciar virtual72001 virtual72001 O parte dintrun proces solicita o expertiza.Se numeste expertul de catre instanta.Partea adversa constata ca expertul numit a participat( intro alta calitate: ... (vezi toată discuția)