andreigrigoriu a scris:
Stimat forumist,
Motivele de recuzare sunt necesar, totuși, să fie bine întemeiate. o simplă bănuială nu este suficientă.
Dacă este cazul, puteți invoca și motive derivate din interpretarea Art. 6.1 al Convenției Europene, observând și mecanismul de analiză a imparțialității furnizat de CEDO.
Un articol care sper să vă fie util este și cel publicat aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Cu stimă.
Da, cauza Micallef ar putea constitui un motiv de recuzare potrivit caruia sa se formuleze recuzarea insa in Romania se considera ca judecatorii sunt impartiali...
Nu cunosc niciun caz in care judecatorul sa fie retras ca urmare a unei astfel de motivari deoarece nu ai cum sa probezi.
Eu sunt stiut ca nu ezit sa recuz...daca asa consider dar am lasat-o mai usor din pacate...in ultimul timp...
Sfatul meu ar fi sa formulati o cerere de recuzare dar foarte bine argumentata si apoi judecatorul va deveni foarte atent...
Probabil ca in curand voi face si eu cereri de recuzari in anumite procese pentru ca daca nu faci poate sa nu fie bine...
Nu am putut face recuzari poate si pentru ca de cate ori sunt pe punctul sa recuz se schimba situatia...paradoxal...
Deci, recomandarea mea este sa recuzati daca aveti argumente solide si puteti prezenta o motivare zguduitoare pentru judecatorul care chiar daca va continua sa judece va cunoaste faptul ca o recuzare poate atrage oricand o alta recuzare...