avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj - recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj - recuzare judecator

buna ziua as dori sa stiu daca pot sa schimb judecatoarea care se ocupa de dosar pentru ca se comporta forte ciudat cred ca este de partea avocatei lui.ce trebuie sa fac.

multumesc astept sfaturi
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 20:03, 31 Mai 2013
Sfaturi doamna dar nu inteleg nimic din ce scrieti poate scrie fiica dar nu e niciun semn nu stiu cand se termina o propozitie fraza si incepe alta recuzarea nu are motive legale e normal ca judecatoarea sa va intrebe de ce nu sunteti de acord incerca sa gaseasca motivele dv. legale nu ca nu vreti si atat ca sa vedeti ce zice legea legea zice ca e mai ieftin sa va intelegeti.
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Motivele de recuzare sunt necesar, totuși, să fie bine întemeiate. o simplă bănuială nu este suficientă.

Dacă este cazul, puteți invoca și motive derivate din interpretarea Art. 6.1 al Convenției Europene, observând și mecanismul de analiză a imparțialității furnizat de CEDO.

Un articol care sper să vă fie util este și cel publicat aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.

Da, cauza Micallef ar putea constitui un motiv de recuzare potrivit caruia sa se formuleze recuzarea insa in Romania se considera ca judecatorii sunt impartiali...
Nu cunosc niciun caz in care judecatorul sa fie retras ca urmare a unei astfel de motivari deoarece nu ai cum sa probezi.
Eu sunt stiut ca nu ezit sa recuz...daca asa consider dar am lasat-o mai usor din pacate...in ultimul timp...

Sfatul meu ar fi sa formulati o cerere de recuzare dar foarte bine argumentata si apoi judecatorul va deveni foarte atent...

Probabil ca in curand voi face si eu cereri de recuzari in anumite procese pentru ca daca nu faci poate sa nu fie bine...
Nu am putut face recuzari poate si pentru ca de cate ori sunt pe punctul sa recuz se schimba situatia...paradoxal...

Deci, recomandarea mea este sa recuzati daca aveti argumente solide si puteti prezenta o motivare zguduitoare pentru judecatorul care chiar daca va continua sa judece va cunoaste faptul ca o recuzare poate atrage oricand o alta recuzare...

sincer nici eu nu am inteles nimic din expunere. care snt motivele recuzarii, concret. faptul ca pune intrebari sau da solutii care nu va convin nu reprezinta motiv de recuzare. avocatul dv trebuie sa argumenteze si sa va sustine punctul de vedere...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 108 ind 5 alin 3 reexaminarea amenzii judiciare si art.6.1 cedo eugen82 eugen82 Va cer opinia cu privire la procedura de reexaminare a amenzii judiciare reglementata de art.108 ind 5 alin.3 C.pr.civ. Se aplica art.6.1 al Conventiei si ... (vezi toată discuția)
Recuzarea judecatorului calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua am o problema. am initiat un proces pentru stabilirea unui program de vizita a fetitei mele , care se afla in grija fostei ... (vezi toată discuția)
Recuzare expert judiciar virtual72001 virtual72001 O parte dintrun proces solicita o expertiza.Se numeste expertul de catre instanta.Partea adversa constata ca expertul numit a participat( intro alta calitate: ... (vezi toată discuția)