avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe cale amiabila

Buna ziua,
O famile care vrea sa divorteze ( nu au copii si nici bunuri comune), unde poate divorta. Mentionez ca s-au casatorit in jud. IF, au locuit in jud. CL, iar in ultimul timp au avut domicilii diferite, unul in judetul CL, iar celalalt in Bucuresti. Au vrut sa divorteze la Notariat si au fost trimisi de la Bucuresti la Calarasi si invers. Unde pot divorta , in B sau CL ?
Multumesc !
Pot divorta si la starea civila unde s-au casatorit.
La notar, in Ilfov sau in Calarasi.
In instanta la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, in Calarasi.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Multumesc mult pentru raspuns. Am uitat sa intreb ce acte sunt necesare si ce trebuie platit?
La stare civila functie de cum a hotarat consiliul ocal, la notar in jur de 500 de lei, iar in instanta fara avocat, 39 lei.
Acte- certificat casatorie, buletinele, certtificatul de nastere al sotiei, vor completa o cerere..
Puteti tranzactiona divortul si la mediator. Adica puteti sa va intalegeti pe toate aspectele divortului la mediator, iar cu acordul de mediere obtinut mergeti in instanta. Instanta v-a da o hotarare care sa consfinteasca acordul. Hotararea se va da in camera de consiliu. Mediatorul poate sa fie si din Bucuresti si din Calarasi sau de oriunde altundeva.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
S-au inteles si fara mediator, divortul va fi prin acord chiar daca vor decide sa divorteze in instanta.

Alte discuții în legătură

Divorț Arietele del fuoco Arietele del fuoco Bună eu și soția mea am hotărît de comun acord să divorțăm cam cît ne ar costa și ce trebuie să facem (vezi toată discuția)
Mediere divort IonutCo IonutCo Buna seara, As vrea sa stiu daca se merge la un mediator se poate divorta daca partile se inteleg intre ele?...Adica dupa ce s-au inteles cele 2 ... (vezi toată discuția)
Divort la notar , cu minor nascut inainte de casatorie maria_rbz maria_rbz Buna ziua as dori daca se poate sa imi raspunda cineva care stie noua lege , se poate divorta la primarie sau notar daca avem copil impreuna dar el este ... (vezi toată discuția)