avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare din oficiu!?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare din oficiu!?

Buna ziua,
Sunt unul din cei doi asociati al unui SRL infintat in anul 2002.
In momentul de fata societatea nu mai are activitate si dorim sa o lichidam.
Societatea are datorii catre asociati si catre un singur furnizor (scadenta mai mare de 5 ani).
Ce presupune lichidarea daca procesul este demarat de catre asociati? (caz1)
Ce presupune lichidarea si ce consecinte are daca este realizata datorita nedepunerii situatiilor financiare la Registul comertului? (caz2)
Care sunt pasii de urmat si ce cheltuieli presupune fiecare caz in parte ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlinS , utilizator 17:02, 9 Aprilie 2009
Raspunsu anterior este corect inafara de paragraful
Si conform L441/2006 Art. III. (3) De la data de 1 ianuarie 2007, situatiile financiare anuale , vor fi depuse numai la oficiul registrului comertului…”

Spuneti ca sunteti contabil si nu cunoasteti ca actualmente situatiile financiare se depun si la adm financiara si la Reg com ca doar traim in Romania si desi paragraful mentionat exista in lege nimeni pana in prezent nu a catadicsit sa emita normele medodologice in acest sens .
In concluzie pt Alin S ambele variante sunt teoretic conform legii cu taxe sau amenzi
adrian stoica a scris:

Spuneti ca sunteti contabil si nu cunoasteti ca actualmente situatiile financiare se depun si la adm financiara si la Reg com

:offtopic:
Este 8 Martie astazi. Fiti mai tolerant cu femeile.
Va urez o zi excelenta. :wave:
Eu stiu foarte bine, asa suna textul de lege, este un citat.Duscutam despre amenzi.
Iar azi e 9 martie, ziua barbatului.

Fi-ti tolerante cu barbatii vostri !

Alberto Kurtyan
:offtopic: Pe 9 martie nu e nicio zi a barbatului. Nici aia a bautorilor de bere, care cica s-a stabilit pe 5 mai: [ link extern ] /
nici aia internationala, care e pe 19 noiembrie: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate sau renuntare la actiuni? fildia fildia Buna ziua, Sunt asociat si administrator la un srl.In 2004 am hotarat impreuna cu asociatul meu sa ma retrag din aceasta societate ,urmand ca el sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)
Trecerea patrimoniului in posesia actionarilor stelian67 stelian67 Am avut o societate comerciala care in timp ce se afla cu activitatea suspendata a fost dizolvata pentru nedepunerea situatiilor financiare. Societatea nu are ... (vezi toată discuția)