Buna ziua,
Am inaintat instantei judecatoresti o cerere de ordonanta presedentiala in care solicit pronuntarea unei hotarari prin care vecinul din spatele casei sa imi permita accesul in curtea lui pentru renovarea casei aflata in stare avansata de degradare. Probele au fost urmatoarele aduse la dosar: poze, expertiza tehnica de la inspectoratul de stat in constructii, adeverinta de la primarie. Mentionez ca inainte de aceasta cerere a fost un proces si potrivit sentintei civile date am fost despagubit de vecinul care datorita masinilor lui de mare tonaj casa mi-a fost afectata. Judecatoria mi-a respins aceasta cerere, urmeaza sa fac apel la tribunal. Intrebarea mea este: pot sa primesc respingere si la tribunal? Era normal ca judecatoria sa imi respinga aceaasta cerere ? Multumesc !
Prin ordonanta se iau masuri urgente si vremelnice (temporare) pentru remedierea unei situatii sau pt evitarea pagubelor, pana la rezolvarea litigiului in fond intre cele 2 parti. Nu se judeca fondul dreptului, nu se administreaza probe.
In aceste conditii - practica instantelor este in sensul ca - trebuie sa aveti si un dosar pe fondul dreptului disputat intre parti.
Da si au respins aceasta cerere la judecatorie, din ce am inteles de la avocat trebuiau sa aprobe, acum urmeaza rezultatul de la tribunal...acele probe au fost puse pentru a arata de ce doresc acest lucru. Litigiul intre mine si respectivul este terminat cu rezultatul care l-am scris mai sus